Omat Rahat Katsaus: Pedon luku

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: kaksi viikkoa -14.9%, Vuoden alusta -8.3%, 1 vuosi +1.0%

Yleistä:

6.66% … näin paljon laski S&P 500 viime maanantaina. Piruja onkin nyt maalailtu lähes kaikille mahdollisille seinille. Monen prosentin heilahtelut molempiin suuntiin saman päivän aikana ovat olleet arkea. Markkinat eivät ole osanneet päättää onko taala vai euro heikommassa jamassa, mutta jeni ja sveitsin frangi ovat vahvistuneet. Kulta ryntäsi yli 1800$ ja sijoittajat siirtävät kilvan pois rahaa osakemarkkinoilta rahamarkkinarahastoihin joissa nähtiin ennätysalhaisia tuottoja, USA:n 10 vuoden bondien tuotto laski 2.03% – naurettavan alhainen tuotto, miksi enää vaivautua? Kiinalaiset osakkeet kärsivät riskiaversioista erityisen paljon. Samoin Autsralian taala jota pidetään raaka-ainekysynnän kuumemittarina.

Kaikesta huolimatta viikko päättyi lievästi plussalle oman salkuni kohdalla toisin kuin edellinen viikko joka lähes 9% pudotuksineen on tähän mennessä murheellisin viikko sijoitushistoriani aikana. Erilaiset suojautumiskeinot pyörivät päässä. Hetken aikaa olikin päällä shortti DAX 30 indeksiin, tämä laukesi puolen päivän jälkeen trailing stop-orderiin. Päättelin että markkina on liian turbulentti tällaiseen automaattisesti laukeavaan suojaan, marginaalia pitäisi laittaa järjettömän paljon. Samalla koko suojautumisen filosofia ei oikein istu: Jos suojaudun kurssiliikkeiltä, niin samalla "suojaudun" myös mahdollisilta nousuilta. Eli pitäisi osata ajoittaa suojaustoimet – ei onnistu. Ainoa oikea vaihtoehto olisi siis poistua markkinoilta.

Strategia:

Jeni on nyt selvästi "vahva myy" alueella, mutta jenisijoituksia ei enää salkussa ole. Ruotsin kruunu on ylipainossa. AUD on kuten todettu nyt noussut jopa hieman ylipainon puolelle joten enpä ehtinyt keventämään positiota – oli niin paljon muuta seurattavaa. Singaporen taala on nyt lievässä alipainossa. Suuria korjauksia salkkuun ei nyt ole tarpeen tehdä. Kiinalaisissa osakkeissa himottaa alhainen arvostus, erikoisesti China Yurun Food, pitää katsoa olisiko Singaporessa vastaavasti kevennettävää. Cerebos on nähdäkseni lähimpänä tavoitekurssiani, joten sitä voisi myydä.

Salkkutapahtumat:

Lisätty: Digia, Great Wall Motor, Kulicke&Soffa.

Osinkoja: Shell, Teva, Synergy Health.

Muita tapahtumia:

China Yurun Food: Huomiotani herätty pörssitiedote jossa kerrotaan yhtiön hallituksen puheenjohtajan lisänneen omistustaan. Tämä on yleensä hyvä merkki -> Harkitsen lisäostoja, onhan kiinanlaisyhtiön kurssit tipahtaneet melko rajusti yleisin riskinkarttamisen ja viimekuisen huhumyllyn jäljiltä.

Q2 raportteja:

Tower Group: Huolimatta Japanin maanjäristyksestä ja Australian tulvista joista maksettiin suuret korvaukset vakuutusyhtiön tulos nousi , eps 0.63$/osake (0.51$). Vakuutusmaksutuotot kasvoivat kvartaalissa 47% viimevuotiseen verrattuna. Yhtiö pitää kvartaaliosinkonsa ennallaan, 0.1875$. Yhtiö kuitenkin tarkensi että ennakoitu vuositulos/osake jäänee aikisemmin indikoidun 2.7…2.9$ välin alalaitaan. Kun kurssi on lähellä 20$ tasoa ei osaketta voi pitää kalliina.

Bosideng: Vuoden 2011 tulos on julkaistu (vuosi päättyy maaliskuussa). Liikevaihto nousi 22.6% ja osakekohtainen tulos 18% tasolle 0.161 RMB (13.9). Untuvavaatteet ovat edelleen yhtiön suurin tuoteryhmä, mutta yhtiö jatkaa strategianaan laajentua myös muille tasaisemmin vuoden ympäri myytäviin vaatteisiin käyttäen tunnettua brändiään hyväksi. Yhtiö myös harkitsee laajentumista euroopan markkinoille. Johto ehdottaa jo maksetun  puolivuosiosingon (0.038 RMB) lisäksi normaalia osinkoa 0.068 RMB ja erikoisosinkoa 0.06 RMB, eli koko vuodelle yhteensä 0.166 RMB, noin 0.2 HKD. Kun kuirssitaso on n. 2.0 HKD osinkotuotto on n. 10% ja  p/e: 10.4.

Entrepose contracting: Puolivuosiraportti oli kohtalainen. Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto laski 10.9%. Suurimpia syitä tähän on Libyan projektien pysähtyminen joista on kirjattu yli 10M€ tappiot Shallow Water bisnes-segmenttiin. Tilauskanta on kuitenkin kasvanut kvartaalin aikana 12%, eli merkkejä talouden hidastumisesta ei ole näkyvissä. Tilauskanta vastaa 18 kk toimintaa, eli hyvällä tasolla on. EPS kasvoi viimevuotisesta 3.9%. P/e-suhde on n. 7.8 mitä en pidä kalliina.

Digia: Kvartaaliraportti oli melko tylyä luettavaa  lähinnä mobiilibisnekseen liittyvän suuren alaskirjauksen takia joka veti alarivin muhkeille tappioluvuille. Jos nämä kuitenkin kertaluontoisina jätetään pois jää Q2 EPS tyydyttävään 0.05€. Nokian liikkeet tekivät tietenkin melkoiset tepposet Digian johdolle, mutta toimeen on tartuttu ja YT-kierroksia pidetty useampia ( ja uusi kierros alkamassa). Pääasia on kuitenkin että Enterprise solutions segmentti joka on jo Mobile solutionsia kaksi kertaa suurempi näyttää terveeltä ja on kasvattanut liikevaihtoaan toisella kvartaalilla 8.8%. Kunhan häiriöstä päästään yli ja henkilöstömäärä- ja rakenne saadaan korjattua on kaikki syyt uskoa kannattavuudenkin nousevan.

Valuutat:

Alla käytäntöni mukainen valuuttakurssikehitysgraafi, jossa verrataan valuutta/euro kurssia 100 pvä liukuvaan keskiarvoon. Positiivinen arvo indikoi valuutan aliarvostusta, eli ylipainoa sijoituksiin:

Tilanne 12-08:

 

  USD GBP AUD SEK HKD SGD NOK JPY
eur/valutta vs liukuva ka -0.61% -0.75% 1.20% 2.49% -0.39% -2.52% 0.68% -5.44%
Kurssimuutos 2 vko -1.19% -0.53% 4.63% 2.82% -1.07% -0.32% 2.26% -1.27%
Kurssimuutos 1 vko -0.22% 0.46% 0.00% 0.27% 0.00% -0.74% 0.69% -2.29%

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne