Omat Rahat:Jenkkiosakkeita

Taalan halvennuttua on tullut aika normalisoida sen kovin pientä salkkupainoa. Tuttuun tapaani etsin taas FT:n mainiolla osakescreenerillä potentiaalisia uusia osakkeita.

Hakuehdotkin olivat tutut:

  • Price/Cashflow<10
  • P/e <15
  • Osinkotyuotto vähintään 2%
  • EPS kasvu viiden vuoden ajalta yli 2%

Näillä ehdoilla löytyikin 119 ehdot täyttävää yritystä. Poimin tähän vain muutaman mielenkiintoisen:

  1. Caterpillar. Yhtiö on ollut vastatuulessa viime aikoina kaivosjättien vähentäessä investointejaan. Tämä on kuitenkin normaalia suhdanneherkässä yhtiössä, ja mielestäni juuri oikea aika ostoille. Yhtiö täyttää ehdot marginaalin kera, p/e on 13, p/cf on 7  ja osinkoakin maksetaan lähes 3% edestä.
  2. Valassis. Amerikkalainen suoramainontayhtiö. Monesta muusta mainostajasta poieketen ei ole satsannut kovin vahvasti nettimainontaan, 60% liikevaihdosta tulee perinteisestä suoramainonnasta. Ja mukavasti tuntuu homma edelleen toimivan. Kassavirta on vahva p/cf-suhteella 6, p/e 10 ja osinkoihinkin riittää yli 4% edestä rahaa.
  3. Norfolk Southern. Pörssilistattu rautatieoperaattori – näitä ei ihan kotipörssistä löydy. Taatusti pelkästään jenkkitaloudesta riippuva sijoitus. Tylsää mutta vakaata touhua, mkä voisi sijoittajalle olla mieluisampaa (en siis nyt puhu spekuloijista smiley). P/e on 14, p/cf on 9 ja osinkoa 2.7%.
  4. Ingredion. Tärkkelystä ja makeutusaineita. Taas täysi tylsimys. Rahaa kuitenkin sataa laariin. P/e on 12, p/cf  8 ja osinoa yli 2%. Makeaa..
  5. Seagate. Kovalevyvalmistaja. Eräs kolumnisti kirjoitti että varsinaisen arvoyhtiön tunnistaa siitä että ei kehtaa kavereilleen tunnustaa omistavansa osakkeita. No tämä on varmaankin sellainen. Kaikkihan tietävät että kovalevyt ovat häviämässä tietokoneista. Joskohan servereistä vielä riittäsi tulovirtaa alhaisen kurssin vastineeksi? P/e 9, p/cf 5 ja osinko 3.7%

Näiden lisäksi löytyy listalta siis yli 110 muuta yhtiötä, joista moni toki on kaikkea muuta kuin jenkkifirma. Listalta löytyy myös suuri joukko pienempiä ja suurempia pankkeja, joista voi valita mieleisensä joka sektori kiinnostaa.

 

Salkusta löytyy myös valmiiksi muita jenkkiyhtiöitä:

Intel: Painoa lisätty viime viikolla. Mielestäni yhtiön kriisiä on liioteltu. PC:n kultakausi on toki ohi, mutta mikään äkkijarrutus ei ole edessä. Yhtiöllä on hyvin aikaa panosta mobiilipuolelle. Ei hinnalla pilattu kuska p/e: 12 ja p/cf: on 8. Ja toki hyvät osingotkin , 3.8%.

Olin corporation: Kemikaaleja ja ammuksia (winchester). Kummallinen yhdistelmä, mutta entä sitten? P/e on 12 , p/cf 7 ja osinko 3.5%.

Citigroup. "Pakollinen" pankki. Ei enää yhtää kirkuva ostotilaisuus 49$ kurssilla kun aikoinaan 30$ kieppeillä. P/e 16 , p/cf 12 ja osinkoa mitättömästi Setä Samulin määräyksestä.

 

Related Posts