OP:n Harri Kojonen kehoittaa painottamaan yrityslainoihin keskittyviä rahastoja

Sijoittaminen

Osakemarkkinoiden arvostustasot eivät ole vielä korkosijoituksiin nähden houkuttelevalla tasolla ja OP:n Harri Kojonen suosittaa painottamaan korkosijoituksia. Erityisesti vahvempiin ja turvallisempiin lainoihin keskittyvät sijoitukset ovat riskeihin nähden osakkeita järkevämpiä kohteita.

Osakkeiden alipainotus kohdistuu erityisesti Euroopaan ja Suomeen, joiden taloudet ovat USA:ta heikommassa tilanteessa.

4 thoughts on “OP:n Harri Kojonen kehoittaa painottamaan yrityslainoihin keskittyviä rahastoja

 1. Pitkät korot ovat kesän aikana nousseet ja korkokäyrä on, niin kuin Harri Kojonen antaa ymmärtää, jo kohtuullisen tasainen ja pitkät korot näyttäytyvät jo aika houkuttelevilta. Aion omalta osaltani tässä tilanteessa vähitellen suunnata katsettani lyhyistä korkosijoituksista pidempiin lainoihin. Kiirettä en kyllä pidä.

  Riskisempien lainojen korkopreemio suhteessa turvallisempiin lainoihin on tällä hetkellä varsin vaatimaton, liian vaatimaton,  ja kertoo siitä että markkinoilla odotetaan inflaation talttuvan ilman taantumaa ja konkurssiaaltoa, niinsanotulla ”soft landing” tavalla. Epäilen että markkinat ovat hieman liian optimistisia. Olen Harri Kojosen kanssa täysin samaa mieltä. Yritän välttää riskisimpiä lainoja ja suuntaan sijoitukseni kohti niitä korkorahastoja jotka sijoittavat ns. investment grade tyylisiin luotettaviin yrityslainoihin.

 2. Mikä on arviosi korkorahaston tuotosta vuodelta 2024?

 3. Tekisin mielelläni seuraavat arvaukset:
  – korot alkava, niin kuin keskuspankit ovat indikoineet, vuoden 2024 loppupuolen aikana laskemaan
  – arvaisin, että USA:n pitkä, 10v korko laskee vuoden aikana noin 0.5% verran

  Oletetaan, että ostetaan vuoden 2024 alussa USA:n 10v valtionlainaa ja oletetaan että sen kuponkikorko on vuoden alussa 4,5% (suurin piirtein nykyinen taso). Tällöin saadaan näillä oletuksilla vuoden 2024 aikana tuottoa 10*0,5% + 4,5%. Päädytään vuoden 2024 aikana noin 9% tuottoon. Tämä on minun arvaukseni juuri tänään.

  Aion siirtyä pitkiin korkoihin sitten kun pitkät korot ovat lakanneet nousemasta. Ne ovat vielä nousussa ja siksi odottelen ja tuo 9% tuottoarvaus vuodelle 2024 on spekulaatiota. Kysy uudestaan vähän myöhemmin niin annan paremman arvauksen, sellaisen johon olen omalla rahalla sitoutunut.

 4. Vaihtoehtoni on Mandatum. Tasolla 3,33 € vihjattu osinko 0,33 € tuottaa 10 %. Optiona joko kurssin nousu tai lasku! Uskon enemmän nousuun kahden vuoden jaksolla.

Comments are closed.

Related Posts