OSA 3: Optioiden harjoittelua, volatiliteetti osa 2

Tutkin hieman lisää optioiden volatiliteettia. Nyt laskin videossa muutamien DAX–indeksin optioiden volatiliteettipinnan. Tämä on sellainen volatiliteetti mikä lasketaan erilaisista optioista ja katsotaan miten optioiden ominaisuudet vaikuttavat volatiliteettiin. Mikäli markkinat uskoisivat täysin hinnoittelumalliin, niin kohde–etuuden volatiliteetti pitäisi olla riippumaton optioiden ominaisuuksista. Kun katsotaan videota tekemästäni tietokoneohjelmasta, niin huomataan markkinoiden epäilevän joko syystä tai syyttä B&S mallia. Hetkenä t volatiliteettiin pitäisi vaikuttaa vain maturiteetti.

 

Mitenhän kävisi jos tutkisimme saman asian put–optiolla? Jos jotkut optiot ovat väärin hinnoiteltuja niin ne ovat call–optiot jotka ovat noin 20 %–40 % alle strike–arvonsa. Sijoittajat yrittävät jättipottia. Kuvioni ei kuitenkaan ole kauhean kuvaannollinen koska siinä ei näe oikein selkeästi toisen akselin arvojen vaikutusta. Tämän takia sen hintaisia optioita kannattaa asettaa, mutta ei ostaa. Jatkan myöhemmin lisää optioden tutkimista, jotta jossakin vaiheessa pääsisin/uskaltaisin, myös ostaa oikealla rahalla optiota. Minulla ei ole kuitenkaan kiirettä, koska tuotteena nämä ovat varsin mutkikkaita ja minun täytyy tutustua tuotteisiin hyvin ennen kuin riskeeraan rahaa.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla