Osta Nintendoa: No ei!

Nintendon pörssikurssi on ampaissut

Talousmediassa lietsotaan nyt nintendo-hypeä: Mistä sitä saa ostaa? Itse en menisi tuohon ralliin enää mukaan. Kun Matti Meikäläisille neuvotaan miten jotakin tiettyä osaketta tai muuta sijoituskohdetta voi ostaa on korkea aika vetäytyä.

Pokemon Go voi olla loistava peli jolla saa yhdistelemällä paikkainformaatiota käyttävään mainontaan ehkä aikaan kassavirtaakin. On väläytelty että kituva kivijalkakauppa voisi tilata Pokemonin omiin tiloihinsa, jolloin kävijämäärä nousisi – ehkä samalla Pokemonin lisäksi tarttuu ostoksiakin mukaan. Joku voi siis tehdä sievoisen summan rahaa. 

Mutta onko se Nintendo? Kakkua ovat jakamassa muutkin firmat kuten pelinkehittäjä Niantic ja Pokémon Company joissa Nintendo tosin on osaomistaja. Nintendon markkina-arvo on noi 30 miljardia €, joten tuloja pitäisi tulla useita miljardeja vuodessa jotta nykyarvostus olisi järkevä. Muu liiketoiminta on ollut nintendolla heikosti kannattavaa, ja nykykurssilla se on arvostettu p/e-kertoimella 200

Minusta kuulostaa siltä että Pokémon GO pelistä kannattaa nauttia pikemminkin lataamalla peli omaan kännykkään ja juoksemalla ympäri kaupunkia Pikachun perässsä.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan