Ovatko markkinat hermostuneet?

Sijoittaminen

Ericsson teki hyvän ja jopa odotettua paremman Q2-tuloksen sekä ruotsalaisen arvion että OP:n mukaan ja kurssit Tukholmassa ja euromääräisenä noteerauksina olivat lähes 10 % laskussa ja minä ostin.

Q-tuloksiin liittyy voimakkaita ja irrationaalisia reaktioita, joita seuraan tarkasti, oli sää mikä hyvänsä.

7 thoughts on “Ovatko markkinat hermostuneet?

 1. Sama asia tapahtui Byggmax:lle, jonka liikevaihto on ollut vuosia hyvässä kasvussa ja kuuluu siis kasvuyhtiöihin.

  Teki parhaan tuloksen ikinä ja liikevaihto kasvoi kautta aikain suurimmaksi.
  Reaktio: Kurssi laski 8% ja p/e tunnusluku parani kurssilaskun myötä tasolle 7,4.
  En ymmärrä näitä ruåttalaisia !!!

  Byggmax:n taseen oma pääoma koostuu kaikenlaisista pehmeistä IPR tyyppisistä asioista. Luulen että tässä on tämän firman pehmeä kohta. Ostin kuitenkin hieman lisää, kun halvalla saa.

 2. En väitä, että ymmärtäisin markkinoista mitään, mutta eikös laskevat hinnat ja paranevat tulokset yhtälö yleensä tarkoita ainakin väliaikaista paussia nousuhuumaan? Halvalla toki kannattaa ostaa aina mikäli rahat vain riittää. Ei pidä toki yllättyä mikäli laskee vielä vähän enemmän. Saattepahan ainakin ostettua lisää halvemmalla..

 3. Markkinat taisivat pelästyä Ericssonin Kiinan markkinatilanteeseen, missä Kiina vastaa Huaweihin liittyviin kieltoihin ”samalla mitalla”. Kiinan myynti jäi Q2:lla 1,5 miljardiin kruunuun viime vuoden 4,1 miljardista kruunusta.

  Lisäksi Digital Services -segmentin kannattavuus kärsii Kiinan tilanteesta:
  A material loss of market share in Mainland China, which contributed 5.4% of Digital Services sales in 2020, would cause a delay in reaching the EBIT margin target for 2022. A significantly reduced volume would lead to a limited loss in 2022 in Digital Services.

  Raportissa todetaan myös – tai oikeastaan toisetaan Q4/2020 raportin tekstejä:
  While Ericsson is invited to various ongoing tender processes in China, the final outcome remains uncertain and it is the company’s current assessment that the risk has increased that Ericsson will in those tenders be allocated a significantly lower market share than its current market share.

  1. Kuten tavallista, Jyrkillä on tarkat tiedot. Toki Kiina-kuvion tiedän ja tuskin tilanne edes muuttuu.

   Kyse on vain siitä, että sijoittajat ja analyytikot rakastavat ”kertomuksia”, joista mielestäni nyt on pinnalla se, että Nokia kirii E:hen verrattuna. Minä taas luulen, että lännessä tarvitaan useampi firma G5 urakoitten kilpailuttamiseen. Eli Nokian parempi kunto ei olisi E:ltä pois.

   Ja molempien firmojen suuri uhka on se, että ajan myötä epäilen 5G:n syövän 4G:n lv:tä. Minua naurattanut nuorten arviot, että 4 G riittää. Kun esineitten internet kuitenkin tarvitsee 5G:tä, kuluttajille kehitetään takuuvarmasti sovelluksia, joista voi sanoa ”eikö sinulla ole vielä tätä”.

   Ja minulla on arkikäytössä 3G. 4G-puhelin on vain PC:n varmistuksena.

 4. Erikoisia reaktioita on tosiaan tullut varsinkin ruotsalaisissa yrityksissä. Mycronic teki mielestäni ihan OK tuloksen ja tilauskanta on hyvä. Kurssi on laskenut koko ajan raportista alkaen. Sama juttu Sandvikilla.

  Suomalaisista taas ihmettelin Kemiraa, ei se tulos niin kummoinen ollut, mutta lähti nousuun.

  Lukujen pitää muuten olla aivan huippua kuten Harvialla että tulisi positiivinen reaktio.

  1. Sandvikin tunnen, mutta kertokaas vähän Mycronicistä. Sharevillessä spekuloitiin sen ostamisesta pois pörssistä?

 5. Mycronicin tuotteet ovat hieman vaikeatajuisia ainakin minulle, mutta tuotto on ollut hyvä ja arvostus kohtuulllinen.

  Firman sivuilta löytyy hyvin tietoa myös englanniksi

  https://www.mycronic.com/en/investors/in-brief/

  Nyt muistinkin toukokuun spekuloinnin yrityskaupasta. Kaupankäynti keskeytettiin jostakin olemattomasta syystä. Sharevillestä löytyy paljon hyviä uutisia tältä kesältä. Ja kurssi laskee jo kolmatta päivää peräkkäin.

  https://www.shareville.fi/osakkeet/mycronic-ab/kommentit

Comments are closed.

Related Posts