Pankit ja rahoitus sektorin osakkeet ovat edullisia

Globaalien osakesektorien arvostustasot näyttäisivät olevan pitkän ajan keskiarvossaan kuten oheisesta iShares pankin tuottamista tiedoista voimme havaita. Hinnan suhde tulokseen (P/E – suhde) on välillä 13…20, joka on aivan järkevä arvostustaso, kun korot ovat matalalla tasolla eikä rahalle saa kunnon tuottoa muualta. Osakkeet ovat eräs ainoita kohtuullisia vaihtoehtoja. Tiedot on laskettu 29.7 ja arvostustasot ovat viimeisen viikon kurssilaskun johdosta tästä vielä hieman parantuneet.

Globaalien sektoreiden arvostustasot (Lähde: iShares)

Mutta kannattaako osakkeisiin syytää rahaa juuri nyt vaikka arvostustasot ovatkin muuttumassa houkutteleviksi. Ei välttämättä. Markkinoilla vallitsee suhdannekäänteestä johtuva paniikki ja tällä paniikilla on hyvät syynsä. Maailmantalouden kasvu uhkaa hiipua. Taulukkoon lasketut arvostustasot perustuvat 29.7 kursseihin ja viimeisen vuoden toteutuneeseen tulokseen. Yritysten tulokset voivat hyvinkin heikentyä, jos maailmantalouden kasvu heikkenee ja viimeisen viikon aikana koettu kurssilasku on silloin aivan perusteltua. Ja seuraavien kuukausien aikana saattaa tulla lisää paniikkia. Markkinoilla on tällaisissa tilanteissa tapana ylireagoida.

Luettelo antaa kuitenkin hyviä vinkkejä siitä, minkä sektorin yritykset voisivat olla houkuttelevimpia sitten, kun nousu taas alkaa. Ainakin pankit ja vakuutus sekä yhteiskuntapalvelut vaikuttavat edullisilta kun niitä vertaa esimerkiksi kulutustuotteita valmistavaan teollisuuteen.

One thought on “Pankit ja rahoitus sektorin osakkeet ovat edullisia

  1. Järkevillä arvostuksilla ei ole tekoa nykytilanteessa

    Valtavirran taloustutkimuskin alkaa pikku hiljaa uskomaan, että järkevillä arvostuksilla tai ylipäätään järjen käytöllä  on varsin vähän käyttöä pörssikurssien arvonmäärityksessä.
    Pääasialliset lähteet arvoilla ovat pelko ja ahneus vuotellen ahneuden ja pelon kanssa.
    Eli jos kurssi ovat nyt järkevällä tasolla, on varsin selvä, että ne tulevat laskemaan edelleen.

Comments are closed.

Related Posts