Perinteisen oikeiston puolueet ovat kaikkein sijoittajaystävällisimpiä

Yhteiskunta

Kokoomuksen, keskustan, perussuomalaisten ja liikeNyt ehdokkaat olivat veronmaksajien vertailun sijoittajaystävällisimmät puolueet.

Kokoomuksen ehdokkaat olivat kaikkein vihreimpiä ja toiseksi vihreimpiä olivat vihreät kun kysyttiin sitä pitäisikö verotuksen painopistettä muuttaa kulutuksen ja haittojen verottamisen suuntaan.

Perinteinen vasemmisto (Vasemmistoliitto, SDP, RKP, Vihreät) erottautui suhtautumisessa työn ja lisäarvon tuottamisen verottamiseen. Näiden puolueiden ehdokkaat suhtautuivat kaikkein nihkeimmin kun kysyttiin pitäisikö ansiotulon verotusta keventää kautta linjan kaikissa tuloluokissa.

Verotusta koskevat kysymykset kertovat paljon oleellista puolueen profiilista. Koko tutkimus on löydettävissä täältä. Kannattaa tutustua ehdokkaiden suhtautumisiin ja valita sen perusteella itselleen mieleinen puolue.

 

 

4 thoughts on “Perinteisen oikeiston puolueet ovat kaikkein sijoittajaystävällisimpiä

 1. Hyvä yhteenveto vaikeasta kokonaisuudesta toimitukselle!

  Vaalit on suuri kaupankäyntitilaisuus, jossa 3 suurinta yrittävät saatuaan kortit löytää sopivan kompromissin.

  Jos demokratialla on arvoa pitäisi kahden suurimman sopia ohjelman tärkeimmät kohdat ja sitten ottaa sopivat apupuolueet. Vaikea sanoa onko näin yksinkertainen ratkaisu todennäköinen tai edes mahdollinen..

  Jännäksi taitaa vaan mennä ja puolueita on maassa kartastakin päätellen aivan liikaa. Mitä lisäarvoa tuottavat useimmat alle 10 prosentin äänituloksen saajista..

 2. Vai että ovat Kokkarit tässä vihreämpiä kuin Vihreät itse? No taisipa jäädä heiltä sitten minunkin ääneni saamatta. Oli viimeinen niitti nykyisen puheenjohtajansa negatiivisen karisman ohella!

 3. ”kartastakin päätellen aivan liikaa”

  Niin, puolet pitäisi kyllä paremmin toimivan demokratian hengessä mitä pikimmin kieltää. Eiku…

 4. Vihreät: verotuksen painopiste pitää siirtää pois ansiotuloista mutta ansiotulojen verotusta ei pidä alentaa. Eli verotetaan kaikkea mahdollisimman paljon.
  Valta kuuluu kremlille: ansiotulojen verotusta pitää keventää mutta painopistettä ei pidä siirtää. Eli verot valtion maksettavaksi?

Comments are closed.

Related Posts