Säkylän ilmavoimat ja Vekaranjärven laivasto

Kevyttä Yhteiskunta

Olen virtuaalisesti pyrkinyt tutustumaan pariin virtuaaliseen ”henkilöön”, jotka ovat palvelleet kyseisissä paikoissa ja ovat jopa ”veteraaneja”, Suomessa outo ilmaisu, sillä MEHÄN emme ole sodassa, kuten eräät muut maat.

Toisen tilinomistajan naamavärkkikin on sellainen, että onkohan sekin kehitetty kokonaan tietokoneen uumenissa. Profiili kertoo mm. Suomessa vallitsevasta nälänhädästä. Lisäys 22.2. klo 7.49. Kirjoitin tämän 21.2. klo 18.30 ja yön aikana kuva vaihtunut toisen ihmisen kuvaksi ja tämäkin käy Twitterille.

Viime kädessä profiileissa ei ole mitään hauskaa. Venäjän hyökkäyksen ymmärtäjiä on Suomessa reaalimaailmassakin aivan tarpeeksi, Paavo Väyrysestä alkaen. Profiilit ovat myös ”rokotekriittisiä” ja tämä aihehan nauttii Suomen runsaan kylähullupopulaation keskuudessa suurta suosiota, asian voi koska hyvänsä tarkistaa esim. US:n blogeista.

Englanti suuntasi toisessa maailmansodassa Saksaan ns. mustaa propagandaa, jossa lähettäjä salattiin, siis ei ollut Tiltua sanomassa ”kuule Suomi, täällä Moskova”. Eräässä kampanjassa saksalaiseksi evp. upseeriksi tekeytynyt brittipropagandisti haukkui Churchillin ja kehui Hitleriä. Ikävä vain, että Führerilla oli niin kovin huonoja alaisia. Tällainen propaganda kaivoi maata Hitlerin hallinnon alta paremmin kuin suom. työväen asuma-alueitten pommittaminen, minkä jälkeen tuhoalueelle pudotettiin lentolehtisiä, joissa luvattiin puna-armeijan tuovan leipää. Suomessahan luultiin silloinkin olleen nälänhädän. Itänaapuri ei ole 80 vuodessa oppinut yhtään mitään.

JOS omistaisin Twitterin osakkeita, olisin huolestunut.

Kuvassa Säkylän ilmavoimien ratsumestari paroni v.   Münchhausen ratsastaa 179 mm:n kranaatilla.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin