Pienet paukut: Small cap katsaus

Q2-tuloskausi on alkanut – joitakin havaintoja suomalaisista small cap yrityksistä:

Exel composites: Exel löi pöytään vakuuttavat luvut. Myynti kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 28.9%. Samoin osakekohtainne tulos lähes tuplaantui 0.41€/osake (0.22). Tulevaisuuden ennusteissa yhtiö on varovainen kuten monet muutkin. Tasaisen vauhdin oletuksella koko vuopden 2011 osakekohtainen tulos olisi 0.82€ eli 9€ kurssilla p/e 11. Tällä kasvulla tämä on vielä mielestäni melko edullinen arvostus joten näkisin nousupotentiaalia ainakin 12€ tasolle. Yhtiön osinko noussee lisäksi tämän vuoden 0.5€ tasosta.

Solteq: Yhtiö on tappiollisen viime vuoden jälkeen palannut kannattavaksi. Liikevaihto nousi ensimmäisllä vuosipuoliskolla 11% 14.2 M€. Osakekohtainen tulos näyttää jatkavan melko tasaisena q1/2011 verrattuna ja oli vuosipuolsiksolle 0.04€/osake. ERP-järjestelmien liikevaihto on suurin, 9M€. Tasaisella vauhdilla osakekohtainen tulos on n 0.08€ tälle vuodelle.   nykykurssilla 1.18€ tämä tietäisi p/e-suhdella 14.75 mikä on mielstäni melko korkea ottaen huomioon melko vaatimaton tuloshistoria ja melko heikko kasvu. Samaan aikaan kieltämättä eri kokoluokassa painiva SAP hehkuttaa loistavaa suhdannetta. Jos tässä tilanteessa Solteq ei pysty parempaan kasvuun en maksaisi yli 0.8€ osakkeesta.

Aspocomp: Piirilevyvalmistajan liikevaihto nousi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 17.3%  11.5 M€-tasolla. Osakekohtainen tulos oli 0.08€/osake. Vuosi 2010 oli nippa-nappa voitollinen joten vertailutaso on vaatimaton. Yhtiöllä on takanaan useampi vaikea vuosi. Piirilevyala onkin ollut turbulenttia kun suuri osa volyymivalmistuksesta on siirtynyt kaukoitään. Tulevaisuus on vähintään yhtä vaikeasti ennakoitavissa. Riskiä sietävä sijoittaja voisi kuitenkin lyödä vetoa käänteen puolesta. Jos koko vuoden tulos yltää yli 0.1€ perinteisesti pehmeästä kolmannesta kvartaalista huolimatta olisi p/e tälle vuodelle 0.29€ kurssitasolla alle 3. Tälläisella arvostustasolla voisi riskin jo ottaa. Lisää plussaa tule yhtiöjärjestelyistä joiden avulla velka on vähentynyt huomattavasti.

Okmetic: Piikiekkovalmistajan ensimmäisen vuosipuoliskon likevahto kasvoi 21% tasole 43.8M€. Osakekohtainen tulos oli 0.32€ (0.24€). Yhtiölle tärkeiden anturikiekkojen kysyntä on ollut vahvaa. Enemmän kysymysmerkkejä on puolijohdeteollisuuden kiekkojen kohdalla. Tulos on mielestäni vahva ja arvostustaso kohtuullinen kun viimeisen 12 kuukauden osakekohtainne tulos on 0.65€ ja p/e-suhde 8. Yhtiö ennustaa vuoden 2011 tuloksen nousevan edellisen vuoden tasolta, mikä onkin helppo uskoa. Yhtiö uskaltaa investoida ja satsata tuotekehitykseen. Omasta mielestäni Okmeticin osake on selkein ostokandidaatti tästä joukosta ja nousupotentiaalia on jopa 9€ tasolle kun kurssi nyt keikkuu 5.3€ tasolla.

One thought on “Pienet paukut: Small cap katsaus

  1. Sukupuolinen diversiteetti

    Löytyi tuo konsulttitoimisto McKinseyn raportti ja ohessa on kuva tuottoerosta naisvaltaisen (tai sukupuolinen diversiteetti taitaa olla alan termi) ja vähemmän naisia johdossa omaavien yhtiöiden tuottojen välillä.

    Companies with woman in board

    Muistaakseni Suomessakin on tehty vastaava tutkimus ja samoin tuloksin.  Pitäisikö yhtiöanalyyseihin olla omaksi sarakkeeksi sukupuolinen diversiteetti smiley

Comments are closed.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija