IMF uskoo USA:lle 2,5% kasvua ja toivoo että sen taloutta johdetaan vastuullisesti

IMF on antanut kohdennetun raportin USA:n taloudesta, jonka mukaan:

  • USA:n talous kasvaa tänä ja ensi vuonna noin 2,5 % vauhtia, joka kasvu ei riitä työttömyyden kääntämiseen nopeaan laskuun
  • asuntojen hinnat jatkavat laskuaan, jonka seurauksena kuluttajien kiinteä varallisuus pienenee ja yksityinen, asuntovelkojen kasvattamisen varassa osittain tapahtunut, kulutuksen kasvu jää vähäiseksi

IMF toivoo USA:n hallitukselta varovaisia säästötoimia ja maltillisia verojen korotuksia, jotka ajoittuvat usealle vuodelle siten, että talous keskipitkällä aikakaudella tasapainottuu.  Äkkinäisillä liikkeillä olisi dramaattiset vaikutukset.

IMF tuo esille, että USA:n valtion velkakirjat (T-bondit) toimivat maailman keskuspankkien tärkeimpänä valuuttavarantona ja dollaria käytetään laajasti maailmankaupan vaihdon välineenä. IMF toivoo, että dollarille (sen arvolle ja T- bondien luotettavuudelle) ei tapahdu mitään radikaalia.

IMF toivoo edelleen, että USA:n talous on vakaa ja luotettava eikä propagoi ongelmia maailmantalouteen.

Raportti kokonaisuudessaan:

2 thoughts on “IMF uskoo USA:lle 2,5% kasvua ja toivoo että sen taloutta johdetaan vastuullisesti

  1. USA:n valtiovarainministerin jalat saattaa kastua

    Jos talouskasvu on noin heikkoa niin eipä ole helppoa USA:n valtiovarainministerillä. Jos veroja korotetaan ja menoja vähennetään niin talous hyytyy ja tulee tuplataantuma. Jos taas valtion finansseja ei laiteta tasapainoon niin velkaantuminen jatkuu ja jossain vaiheessa velkojat menettää luottamuksensa ja sitten tulee loppu ja tuplataantuma.

    Suo siellä ja vetelä täällä. Välissä kenties kapoinen kuiva polku. Mutta kukaan ei tiedä pääseekö polkua kuivin jaloin suon yli. Voi olla että jalat kastuu.

  2. 2012 on pressan vaalit taas

    2012 on pressan vaalit taas edessä. Obama haluaa talouden kohtuulliseen kuosiin ennen vaaleja, joten, jos vanhat ennusmerkit pitävät paikkansa, fiskaalista stimuluksen tasoa tuskin hirveesti ainakaan lasketaan (olettaen että velkakattoa saadaan nostettua). Ben pitää rahamyllyt pyörimässä ja huolehtii siitä että inflaatio on ainakin kohtuullista (reaalinen kasvu nolla?). Kiinnostavaa on nähdä lähteekö FED entistä agressiivisemmin rahoittamaan liittovaltion velkaa siten, että osa jenkkien velasta saadaan monetisoitua pois. Tämä olisi velkaongelman hoidossa ehkä poliittisesti pienimmän vastuksen tie, koska todella merkittävät säästötoimet eivät poliittista realismia muuta kuin pakko/kriisitilanteessa

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne