Pikaisia tuloskommentteja

Keväällä siirryin nettomyynteihin siten, että käteisen osuus on nyt 50 %.

Meneillään oleva 2Q-kausi on osoittanut markkinoiden hermostuneisuutta, vaikka toisaalta mitään yleistä kurssilaskua ei ole tapahtunutkaan. Aakkosjärjestyksessä tähänastisista ilmoittajista Atlas Copco, Autoliv, Huhtamäki, Orion ja SSAB (suomalaisista, ks. AP) ovat kaikki ilmoittaneet hyvästä tuloksesta, joka on jäänyt hivenen jälkeen analyytikkojen konsensusodotuksista. Useammassakin tapauksessa yhtiön ohjeistusta ei ole muutettu. Kun kurssilaskut ovat olleet lähellä 10 prosenttia, olen osakkeita ostanut jonkin verran, mutta olen esim. Atlas Copcoa jo myynyt, koska oletan yleisen kurssilaskun olevan edessä ennemmin tai myöhemmin.

Kaikkien yritysten osalta heikentyminen ei tietenkään ole tilapäistä, esim. Nordeasta on arvioitu, että olematon korkotaso ja –kate, promillen välityspalkkiot ja kiristyneet vakavaraisuusvaatimukset heikentävät näkymiä pitempäänkin. Toisaalta Nordea kilpailuttaa pääkonttorinsa sijainnissa Tanskan ja Suomen etuisuuksia, joita Wahlroos tullee jälkeenpäin arvostelemaan devil

Edelleenkin on epäselvää, kuinka kauan nykyinen korkeasuhdanne ylipäänsä kestää.

Mielenkiintoinen viikko tulossa, mukana omina kiinnostuksen kohteina mm. UPM ja etenkin Stora.

Related Posts

Yhteiskunta

Yksityinen sektori on hylkäämässä työntekijöiden ja työnantajien kollektiivisen vastakkainasettelun

Yksityisen sektorin työntekijät eivät koe järjestäytymistä järkevänä ja Suomessa työmarkkinajärjestöihin kuuluminen vähenee kaiken aikaa selviää Anders Kjellbergin artikkelista ”Changes in union density in the Nordic

Sijoittaminen

Koneoppimiseen perustuvaa osakevalintaa testattiin Q1 2025 aikana

Piksu toimituksen koneoppimiseen perustuva kokeilusalkku (kuva) voitti alkuvunna vertailuindeksinsä (OMX Nordic 40) noin seitsemällä prosentilla, mutta jäi silti melkein kolme prosenttia tappiolle.

Salkkuun valitaan kvartaaleittain koneoppimisen

Yhteiskunta

Noin 40% kotitalouksista omistaa keskimäärin 6000€ varallisuutta/kotitalous

Tilastokeskuksen mukaan mediaanikotitaloudella oli 96 000 euroa nettovarallisuutta. Nettovarallisuuden reaaliarvo laski 21 prosenttia edellisestä, kolmen vuoden takaisesta tilastopäivityksestä ja kansa on nyt köyhimmillään 20 vuoteen.