Pikaisia tuloskommentteja

Keväällä siirryin nettomyynteihin siten, että käteisen osuus on nyt 50 %.

Meneillään oleva 2Q-kausi on osoittanut markkinoiden hermostuneisuutta, vaikka toisaalta mitään yleistä kurssilaskua ei ole tapahtunutkaan. Aakkosjärjestyksessä tähänastisista ilmoittajista Atlas Copco, Autoliv, Huhtamäki, Orion ja SSAB (suomalaisista, ks. AP) ovat kaikki ilmoittaneet hyvästä tuloksesta, joka on jäänyt hivenen jälkeen analyytikkojen konsensusodotuksista. Useammassakin tapauksessa yhtiön ohjeistusta ei ole muutettu. Kun kurssilaskut ovat olleet lähellä 10 prosenttia, olen osakkeita ostanut jonkin verran, mutta olen esim. Atlas Copcoa jo myynyt, koska oletan yleisen kurssilaskun olevan edessä ennemmin tai myöhemmin.

Kaikkien yritysten osalta heikentyminen ei tietenkään ole tilapäistä, esim. Nordeasta on arvioitu, että olematon korkotaso ja –kate, promillen välityspalkkiot ja kiristyneet vakavaraisuusvaatimukset heikentävät näkymiä pitempäänkin. Toisaalta Nordea kilpailuttaa pääkonttorinsa sijainnissa Tanskan ja Suomen etuisuuksia, joita Wahlroos tullee jälkeenpäin arvostelemaan devil

Edelleenkin on epäselvää, kuinka kauan nykyinen korkeasuhdanne ylipäänsä kestää.

Mielenkiintoinen viikko tulossa, mukana omina kiinnostuksen kohteina mm. UPM ja etenkin Stora.

Related Posts

Sijoittaminen

Summer Campus 2022 Ronneby

Aktiespararnan tämän vuoden kesätapahtuma pidettiin Ronnebyssä Etelä-Ruotsissa. Ronneby on pienehkö kaupunki Blekingessä. Kaupungin keskiaikainen osa muistuttaa aika paljon Porvoota.

 

Kokouspaikkana oli Ronneby Brunn Hotel & Spa

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com