Poliittisesta vastuusta

Marko Karttusen väitöskirjan mukaan Suomen vei EMUun hyvin pieni joukko poliitikkoja ja virkamiehiä. Omasta mielestäni Suomen vei euroon tasan kaksi poliitikkoa, Lipponen ja Niinistö. Lipponen lienee eläkkeellä ja Niinistö valittiin suurella ääntenenemmistöllä presidentiksi. Niinistö on vielä myöhemminkin aliarvioinut euron ”valuvikoja” artikkelissaan Antti Satulin muistokirjassa "Marginaalista ytimeen: Suomi Euroopan unionissa 1989-2003", Tammi.

Mitä vakuuksiin tulee, seuraava sitaatti on suoraan hevosen eli silloisen valtiovarainministerin Jyrki Kataisen suusta:

”Irlannille ja Portugalille annettujen takauksien yhteissumma on 1,9 miljardia. Lisää vastuita ei voi tulla, koska emme jatkossa edes harkitse lainatakuiden myöntämistä ilman täysimääräisiä vakuuksia… …On oikeastaan turha puhua isommista teoreettisista miljardimääristä, koska täysimittaiset vakuudet rajaavat vastuumme tuonne alle kahden miljardin. Se kaksi miljardia on oikeastaan ainoa luku, joka tavallisen suomalaisen kannattaa muistaa”

Mielestäni on selvää, että Jutta Urpilainen astui melko valmiiksi katettuun pöytään. Totta kai olisi ollut hänelle edullisempaa jäädä oppositioon, mutta jonkunhan siellä hallituksessakin pitää olla, kai?

Itse olen kokenut, että Jutta Urpilaisen moitiskelussa on ollut mukana vahva annos sovinismia. Nainen ehkä voi olla ministerinä hoitamassa akkojen asioita, kulttuuri, asunnot ja hoivapalvelut ovat sopivia puuhia.

Aivan erityisesti minua on ärsyttänyt puhe hänen koulutuksestaan. Linkissä on lista VM:n päälliköistä.  Kuka siellä 1960-luvulta lähtien on ollut asiantuntija, sosiologi Koivistoko? Mitä tulee moninaisiin juristeihin, hehän oppivat erityisesti sen, että taseeseen kaikki merkitään hankintahinnasta. Soneran UMTS-oikeudet kirjattiin miljardien arvoisiksi siihen päivään asti, kun ne kerralla nollattiin.

Jotenkin tuntuu siltä, että muut puolueet surevat Urpilaisen lähtöä jo nyt. Sopivaa sylkykuppia ei enää ole.

Antti Rinne muistuttaa ulkonäöltään Timo Soinia kohtalaisen paljon. Me ylipainoiset, keski-ikäiset miehet olemme laaja väestöryhmä ja nyt ”meillä” on kaksikin näköistämme puheenjohtajaa.

Jipii.

One thought on “Poliittisesta vastuusta

  1. Kannatin Urpilaista

    viimeviikon Rinne vs Urpilainen kisassa, mutta kyllä Urpilainen teki Suomelle pahan tempun hallitusneuvotteluissa 2011 ajaessaan niihin yltiöoptimistiset talousennusteet. Jotkut muut hallitukseen lähteneet olivat jo hallitusneuvotteluiden aikaan sisäistäneet asioiden todellisen laidan eli sen että ongelmat ovat rakenteellisia ja että lääkkeiden pitää olla sen mukaisia. Jutta myönsi asian vasta 2013. Rinne ei vieläkään.

Comments are closed.

Related Posts