Pörssikurssien toukokuinen nousutauko on väliaikaista, tauot ovat luonnollinen osa nousumarkkinaa

Talous

Pörssikurssien nousukiito on ollut pysähdyksissä huhtikuun puolivälistä lukien – pörssin härkä on tauolla.  Ei kuitenkaan syytä huoleen. Tauot ovat luonnollinen osa nousumarkkinaa.

Yritysten tulostuotot ovat parantuneet nopeammin kuin kurssit. Osakkeita saakin nyt tulokseen nähden kohtuu hinnalla ja Nordea suosittaakin osakkeille pientä ylipainoa. Trendi jatkuu edelleen. Tulokset paranevat ja pörssikurssit yrittävät pysyä perässä.

Rahapolitiikan (ja valtioiden finanssi eli budjettipolitiikan) pitäisi alkaa vähitellen kiristymään, mutta markkinat ovat jo suurimmaksi osaksi hinnoitelleet tämän kursseihin. Rahapolitiikan kiristyminen nostaa vähitellen korkoja ja tämä taas pienentää keskipitkien ja pitkien joukkolainojen arvoja ja joukkolainarahastojen tuottoja.

Vastaa

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com