Reilu asuntosijoittaja voi saada ilmaisen lounaan!

Asunnot ja metsä

Sijoittamisessa puhutaan ilmaisista lounaista. Ilmainen lounas sijoittamisyhteydessä tarkoittaa sitä, että saat lisätuottoa ilman, että riski kasvaa. Tavanomaisesti riski ja tuotto-odotus kulkevat aina käsi kädessä. Toisten mielestä ilmaisia lounaita ei siis sijoitusmarkkinoilla ole tarjolla, toisten mielestä on. Minä olen sitä mieltä, että ilmaisia lounaita on tarjolla.

Asuntosijoittaminen on ainoita sijoitusmuotoja, jossa ilmainen lounas on tarjolla helposti ja täysin ilman riskiä. Salainen resepti tähän on se, että olet mukava. Kannattaa olla myös reilu. Tällä tavalla saat ilmaisen lounaan, jonka rahallinen arvo voi olla jotain väliltä 100€ – 200.000€ per diili. Vaatiiko perusteluita? Kohta niistä lisää.

Ei auta yhtään vaikka olisit pankkihenkilölle kuinka sydämellinen, sijoitusrahaston hinta pysyy samana, ehkä voit saada pankin logolla varustetun kynän lahjaksi tai kahvilipukkeen, mutta et paljoa enempää. Sama pätee kaikkeen muuhunkin, pörssiosakkeen, kultakolikon tai juuri nyt nosteessa olevan Bitcoinien ostaminen on yhtä kallista riippumatta siitä oletko miten mukava tai et, hinta ei siitä muutu. Ehkäpä startup-sijoittamisessa voi osaamisen lisäksi mukavuudesta, reiluudesta ja hyvästä maineesta olla hyötyä, kun neuvottelet enkelisijoituksesta yritykseen.

Asuntosijoittaminen on harvoja sijoitusmuotoja, jossa käydään hintaneuvottelua ostajan ja myyjän välillä. Myyjälle asuntokaupassa ainut arvo ei aina ole pelkästään hinta vaan vaakakupissa saattaa painaa myös kauppojen nopeus, sujuvuus ja helppous. Asuntokauppoihin liittyy numeroiden ja faktojen lisäksi myös muut asiat ja joskus myyjä saattaa pelkästään arvo- ja tunnesyistä myydä kohteen ostajalle, joka on mukava ja reilun tuntuinen. Myynti vain tuntuu paremmalta toiselle ostajalle vaikka toiselta saisi kovemman hinnan. Kyse on fiiliksestä.

Eli vinkkinä jokaiselle asuntosijoittajalle, että kannattaa olla mukava, hoitaa asiat aina kuten on sovittu ja olla reilu. Pyri olemaan aina mahdollisimman helppo kauppakumppani, tämä saattaa poikia ison kasan euroja jossain kohtaa takaisin. Teemme itse paljon asuntokauppaa, myymme vuosittain satoja asuntoja, joten meillä on paljon sijoittaja-asiakkaita kenen kanssa olemme tehneet kauppoja useista kohteista. Olemme nähneet, että kauppa-asiat hoituvat sujuvasti ja sovitusti, joten voimme hyvin esimerkiksi jonkin asunnon tai asuntonipun kohdalla joustaa hinnassa. Perusteena on se, että ostaja luo meille arvoa säästämällä meidän aikaa ja vaivaa. Usein tällaiset henkilöt ovat myös erittäin mukavia, joten yhteistyötä on ilo tehdä.

Tämän ilmaisen lounaan rahallinen hyöty kasvaa koko ajan mitä korkeammalle tasolle mennään. Me ostamme ja olemme ostaneet jo useita asuinkiinteistöjä erilaisilta toimijoilta ympäri Suomen. Pyrimme aina tekemään kaupat mahdollisimman helpoksi myyjälle ja välttää turhat reklamoinnit jälkikäteen. Näin toimimalla meille on syntynyt hyvä maine ja hyviä referenssejä, jotka kantavat hedelmää, koska kiinteistömyyjienkin piirit ovat aika pienet. Esimerkkinä voidaan kertoa asuntoportfoliosta, josta tarjosimme satoja tuhansia euroja vähemmän kuin parhaan tarjouksen tekijä. Mikäli laskelmamme olisivat antaneet myöden, tarjousta nostamalla olisimme päässeet ostamaan tämän kokonaisuuden mahdollisesti sata- tai kaksisataatuhatta euroa edullisemmin kuin korkeimman tarjouksen tekijä, koska meidän hyvä maine ja huomattavasti kevyempi ostoprosessi painoivat myyjän vaakakupissa sen verran.

Ollaan mukavia ja reiluja. Aurinkoista kesää!

 

Pekka Väänänen on sijoittanut asuntoihin vuodesta 2012 asti ja toimii tällä hetkellä täysipäiväisesti asuntosijoittamisen parissa. Pekka kertoo kokemuksiaan, jakaa tietoaan ja antaa vinkkejä Asuntosalkunrakentaja.fi-sivustolla.

Related Posts