Perinteellinen taksi on kuin ääni menneisyydestä

Ihmettelen Suomen Taksi-monopolia. Kun kävelen tienposkea, niin autot ajelevat liki tyhjillään kuka minnekkin. Moni varmasti ottaisi mielellään kyytiläisen joko pientä korvausta vastaan tai jopa ilmaiseksi. Maailmalla on palveluita jotka iskevät tämän palvelun ja toimivat hienosti. Joku saa extraa ja osa taas jopa ammatin, joka tapauksessa autot ja ihmiset kohtaavat ja voivat auttaa toisiaan. Esimerkiksi Lyft (www.lyft.me) palvelussa vaatimuksena on vähintään 23 vuoden ikä ja pitää omistaa uudehko auto (vuosimalli 2000 tai uudempi) mikä on hyvässä kunnossa sekä älypuhelimen. Sovellus ladataan puhelimeen jossa voit myös arvostella kuljettajan joten äkkiä sana leviää mikäli kuljettaja ei ole luotettava päinvastoin kuin nykyiset taksikuljettajat.  Nämä palvelut purkavat hyvin taksijonoja sekä mahdollistavat tarvetta luopua omasta autosta.

Maksut tapahtuvat palvelun kautta ja kuljettajalle ei makseta suoraan mitään. Näin ollen matka on turvallisempi niin kuljettajalle kuin matkustajallekin. Uber palvelu on tämäntapaisten palveluiden markkinajohtaja ja noita on kaipailtu Suomeenkin (http://www.hs.fi/sunnuntai/a1380945930056), tarvetta ainakin olisi. Tämä on malli mikä tulee lyömään itsensä lävitse kun vaan taksi-mafia saadaan Suomesta purettua. http://nyt.fi/a1305812137945

Tämä Uber-palvelu on neljä vuotta vanha ja se toimii sadassa kaupungissa ympäri maailman.  Tälläiset taksit tai millänimellä niitä kutsutaankin, ovat fiksumpia perinteellisessä kuljetustarpeessa. Erikoispalvelu kuten koulu- ja sairaitten kuljetukset voidaan hoitaa perinteellisten taksien kautta.  Hienoa kehitystä, mutta Suomen ei anneta testailla ensimmäisten joukossa palveluita joista voisi syntyä maailmanmenestyksiä. 

Tutustukaa ideaan noilla sivuilla olevien kuvausten kautta, niin huomaatte niiden idean.

Related Posts