Putinin puhe ja kommentit

Tuo Putinin puhe on hyvä lukea itse, eikä tyytyä halpamaisiin kommentteihin.

http://eng.kremlin.ru/news/23406

Itse vierastan näitä suomalaisia politiikkoja joilla kaikilla on sanoma, että saatte kurjuutta ja kauheutta. Nämä, varsinkin pääministerimme, sanoo sen rivien välistä että ei kurjuus tietenkään meitä päättäjiä kosketa, koska mehän pärjäämme aina ja pelaamme itsellemme kansainvälisiä huippuhommia. Ja sitten noita ei saisi pitää ylimielisenä. Putin tuossa puheessa hienosti aloitti uskon luomisella, että kuinka hyvin on mennyt ja antoi ymmärtää, että tämäkin ongelma mikä on juuri nyt päällä päättyy hyvin ja menestykseen. Tuollaista asenteen nostoa kaipaisin suomeenkin. Valtaosa meidän vauraudestamme syntyy kotimaassamme ja sen vaurauden syntyminen vaatii positiivista asennetta.

Tosiaan kun lukee tuon puheen itse, niin puhetta on joskus vaikea tunnistaa kommenteista.

2 thoughts on “Putinin puhe ja kommentit

 1. Putin esiintyi mielestäni…

  Katsoin livenä Putinin lehdistötapaamisen.

   

  Putin esiintyi mielestäni erittäin sovittelevasti ja loi kansalle uskoa tulevaan. Asiaan toki kuuluu, että kysymykset ovat etukäteen valittuja ja vastaukset mietitty huolella.

   

  Putin oli yllättävän "sovitteleva" ulkomaita kohtaan. Odotin paljon rajumpaa kielenkäyttöä.

   

  1. Putin on tehnyt viisaita päätöksiä

   Luin tuon puheen. Minusta se oli aivan asiallinen ja Putinilla on hyvä syy olla vakuuttavan rauhallinen useammastakin syystä:

   • Rupla on laskenut nopeammin kuin öljyn hinta ja valtiolle jää nyt kassaan yllin kyllin ruplia eläkkeiden ja virkamiesten palkkojen maksamiseen. Venäjän valtio on nyt ihan hyvässä aseamassa taloudellisesti.
   • Ja lisäksi vaihtotase on positiivinen (tai tasapainossa) ja valuuttaa virtaa maahan. Vientiyritykset eivät ehkä heti kotiuta noita valuuttatuloja niin kauan kuin rupla syöksyy, mutta aikaa myöden tuo positiivinen vaihtotase tekee tehtävänsä ja sitten noita valuuttoja taas kotiutetaan.
   • Kansa saa tulonsa ruplissa ja maksaa menonsa ruplissa ja yritykset maksavat kulunsa ruplissa.  Ruplan syöksy vähentää ulkomaan matkailua ja nostaa tuontituotteiden hintoja. Mutta vaikutukset ovat yllättävän pieniä. Venäjä on maailmanmittakaavassa kuitenkin keskikokoinen valtio, jossa suurin osa paikallisesta hinnanmuodostuksesta aiheutuu kotimaasta. Vaikutukset elintasoon ja yritysten toimintaan ova pienempiä kuin luulisi.
   • Investoinnit ovat vähän aikaa jäässä kun ulkomaiset investointihyödykkeet maksavat paljon, mutta parin vuoden kuluttua, ihan niin kuin Putin sanoi, alkavat yritykset investoida halpatuotantomaa Venäjälle. Investointivirtakin loppujen lopuksi kääntyy Venäjän hyväksi.

   Putin on mielestäni tehnyt viisaita päätöksiä. En ole Putinin ystävä, mutta tämän koko kriisin seuraukset eivät mielestäni ole Venäjän kannalta negatiivisia vaan voivat kääntyä jopa positiivisiksi.

Comments are closed.

Related Posts