Pyöreän pöydän pojat

Vuosittain minulla on ollut tapana istua kaveriporukan kanssa alas, korkata hyvin kypsynyt pullo tai kaksi viiniä ja lyödä pienimuotoinen veto. Tarkoituksena on, että jokainen pyöreän pöydän viinisieppo tuo mukanaan jonkin sijoitusteeman ja tulevan vuoden lopussa verrataan, kuinka kunkin edellisenä vuonna tuoma “salkku” on pärjännyt.

Tyypillisesti keskustelu on kiivasta ja polveilevaa jo ennen viinien avaamistakin, puhumattakaan siitä, kun on päästy käsiksi kunkin syvimpiin tuntoihin. Tänä vuonna paikkana oli viinikellarimme ja tarjoilut tapahtuivat osallistujien mukanaan tuomista herkuista. Juomien mukana on tapana tuoda tarina valitusta pullosta, jotteivat luonnon jalokivet olisi pelkkiä hetken kulauksia vaan niistä kumpuaisi jotain syvempää, värikkäämpää ja viihdyttävämpää.

Tänä vuonna olen valinnut omaksi teemakseni pidempään heikosti pärjänneen omaisuuslajin ja sen ympärillä olevan toimialan. Käppyrät ovat kääntyneet sen näköisiksi, että riskituottomahdollisuus saattaisi olla otollinen.

Valintani on Kaivossektori ja sielläpä vielä kulta ja hopea erityisesti.

Valintani vuoden koriin on NEM, ABX, NG, HL, SLW ja GDX

(kaikki kuvaajat TC2000.com )

 

 

 

Valitsemani osakkeet ja yksi ETF ovat painuneet pitkän aikavälin pohjamutiin trendin oltua jo pidempään laskeva. Tunnelmat toimialan ympärillä ovat tukahtuneet eivätkä sijoittajat jaksa enää pidellä pahaksi menneitä osakkeita käsissään. Yksi toisensa jälkeen on syönyt katkeraa kalkkia ja luovuttanut.

Minun on ollut vaikeaa löytää arvoa osakemarkkinoilta viime aikoina. Pelin nimi on ollut BTFALH (Buy That F#cking All Time High) ja minä kun en tunnetusti oikein ole niitä miehiä. Olen pitkään tuijotellut kullan alamäkeä, olematta kuitenkaan mukana siinä sen kummemmin. Shorttasin sitä elokuussa 2011 ja sainkin oman siivuni liikkeestä. Jälkikäteen on aina hyvä viisastella, että enemmänkin olisi kyllä ollut tarjolla. Ehkäpä nyt annamme sille vähän rakkautta, koska kaikki muut tuntuvat tarjoilevan vain korvatillikoita.

Nyt vain sitten jännitellään vuosi ja katsotaan mihin nämä paperit ovat kulkeneet.

 

Rokataan ja rakastetaan ystävät!

Matias

www.matiassavolainen.com

 

P.S. Olen ollut laiska ja epäsosiaalinen tänä vuonna. On muka ollut kiire, enkä ole ehtinyt kirjoittaa. Taidanpa parantaa jälleen tapani. Mukavaa olla jälleen täällä!

 

One thought on “Pyöreän pöydän pojat

  1. mukava kuulla

    Kiva kuulla, luen mielelläni analyysejasi,

    varsinkin SPX kiinnostaa.

     

    menestystä!

Comments are closed.

Related Posts