Raaka-aineiden kysyntä on heikkoa – ennakoi taantumaa

Talous

Kaikkien raaka-aineiden hinnat ovat laskussa selviää piksun raaka-aine sivulta. Tämä voi olla merkki lähestyvästä taantumasta. Yleensä raaka-aineiden kysynytä ennakoi tuotantotalouden kehitystä. Yritykset ostavat raaka-aineita sen mukaan kuin ne kuvittelevat lähitulevaisuudessa tarvitsevansa. Raaka-aineita tarvitaan jos lopputuotteiden kysyntä on kovaa ja päinvastoin. Nyt lopputuotteiden kysyntänäkymät ovat yritysten mielestä heikkoja.

On yllättävää että myös kullan ja hopean hinnat laskevat. Yleensä ne ovat olleet sijoittajien turvasatamia. Niillä suojaudutaan inflaatiolta. Toisin on käynyt. Kulta ja hopea eivät ole tarjonneet suojaa. Kullan ja hopean tarjontaan vaikuttaa sijoittajien ohella myös maailmanpolitiikkaa. Valtioilla (esim. Venäjä) on merkittäviä jalometallivarantoja joita saatetaan poliittisen tilanteen vaatiessa purkaa. Kulta on valtioillekin rahan arvoista valuuttaa. Se on anonyymiä ja kelpaa maksuksi tilanteessa kuin tilanteessa.

 

2 thoughts on “Raaka-aineiden kysyntä on heikkoa – ennakoi taantumaa

  1. Kullan viehätysvoima vähenee kun korkotaso nousee. Kullan omaistamisesta kun tunnetusti ei saa osinkoa tai muuta tuottoa (kuin mahdollinen arvonnousu). Valtionvelkakirjat taas antavat jo jotakin korkoa.

  2. Maailman suurimman talouden USA:n BKT tippui ensimmäisellä vuosineljänneksellä 1,6 % ja toisella vuosineljänneksellä 0,9 %, eli taantuman merkit ovat jo USA:n taloudessa täysin selvät.
    Kiinassa on saman tyyppistä kehitystä, kun isoja kaupunkeja on pantu täyssulkuun kovan koronakurin takia eikä muukaan maailma osta enää Kiinan tuotteita vanhaan malliin? Kysyntä on alkanut hiipua.
    Ei ole ihme, että maailmantalous taantuu ja taantuma on jo nyt menossa täyttä häkää!

Vastaa

Related Posts