Rakentaminen toipumassa EU:ssa

Eurostatin tilaston mukaan rakennustoiminta on EU:ssa toipumassa pahimmasta kuopasta. Euroalueella indeksi (2005=100) nousi yli 90-tason ja koko EU27-alueella yli 95. Kovimmat nousit nähtiin Romaniassa (+16.5%), Espanjassa (+7.2%) ja Puolassa (+4.5%). Unkarissa lasku jatkuu (-2.3%).

Kaiken kaikkiaan ollaan kuitenki vielä kaukana  normaalitasosta. Espanjassa kausitasoitettu indeksi kesäkuulle on vain 70.9.

Suomessa ei tämän tilaston mukaan mitään kummempaa lamaa edes nähty. Viimesin kuukausi-indeksi toukokuulta on 117.8. Eestissa lama näkyy aivan toisella tavalla. Q1-2010 indeksi on 75.6 kun Q3-2008 oltiin vielä tasolla 120.

Käyrästä voisi ennustaa melko voimakasta rakennustoiminnan kiihtymistä etenkin itäeuroopan maissa. Rakennusyhtiöt ja työkaluvuokraajat jolla on toimintaa itäeuroopassa ovat todennäköisesti hyvä sijoitusidea tällä hetkellä.

One thought on “Rakentaminen toipumassa EU:ssa

  1. T.S.Eliot

    Kuuluisa lainaus "Huhtikuu on kuukausista julmin". Saas nähdä onko talonrakennussektorilla 2011. Aika reippaat aloitukset, mutta mietn on myynnin kanssa. Menevätkö loppuvuotta kohti? Neliöhinnat vaan rupee olemaan perinnöttömän tavallisen palkansaajan ulottumattomissa.

    jousimies

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan