Rantamökkien hinnat ovat laskussa ja tarjonta on hyvää

Ihania ja edullisia kesämökkejä on yhä enemmän tarjolla. Kauppoja tehdään ahkerasti ja hinnat ovat laskusuunnassa selviää maanmittauslaitoksen kauppahintatilastosta.  Kivan kesämökin saa suurin piirtein kerrostaloyksiön hinnalla. Mediaanihinta oli viime vuonna 120’000€.

Uusia lomamökkejä rakennetaan enää harvakseltaan

Uusia rantamökkejä rakennettiin ahkerasti vielä 1990 luvulla ja vanhoja loma-asuntoja oli sillloin niukasti tarjolla. Suomi oli mökkikansaa ja jokainen halusi itselleen oman. Muutos tapahtui 2000 luvulla. Nuoret alkoivat matkustella ja mökkeily jäi takaa-alalle.

Vanhoja rantahuviloita tulee myyntiin kiihtyvällä vauhdilla

Rantahuvilat ja mökit alkoivat tulla myyntiin kuitenkin toden teolla vasta kun varsinainen mökkisukupolvi, suuret ikäluokat, alkoivat luopua lomakiinteistöistään ja trendi tuntuu jatkuvan.

Rantahuvilat löytävän kuitenkin ostajansa kunhan hinta on kohdallaan. Kaunis rantakiinteistö jättää harvan ostajan kylmäksi. Toisin on kuivan maan huviloiden laita. Suomen maaseudun entiset pientilat eivät aina löydä uutta isäntää edes suven parhaiksi hetkiksi. 

 

 

Related Posts

Sijoittaminen

Summer Campus 2022 Ronneby

Aktiespararnan tämän vuoden kesätapahtuma pidettiin Ronnebyssä Etelä-Ruotsissa. Ronneby on pienehkö kaupunki Blekingessä. Kaupungin keskiaikainen osa muistuttaa aika paljon Porvoota.

 

Kokouspaikkana oli Ronneby Brunn Hotel & Spa

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com