Remontoidut asunnot menevät kaupaksi; muiden myyntiajat pidempiä

  Asunnonostajien innokkuus uuden kodin kunnostamiseen on lopahtanut lähes täysin, paljastaa SKV Kiinteistönvälityksen kysely. Ihmiset etsivät nyt valmista ja ovat valmiita tinkimään neliöistä.

Tee-se-itse -asenne asuntoa ostaessa on katoavaa kansanperinnettä, kertoo SKV:n välittäjilleen teettämä kysely. Kyselyyn vastanneista välittäjistä 90 prosenttia kertoo, että tällä hetkellä parhaiten menevät kaupaksi täysin remontoidut asunnot. Huonokuntoisimpien myyntikohteiden myyntiajat ovat pidentyneet, eikä halukkaita ostajia remonttikohteille enää löydy entiseen malliin.

– Isoja remontteja ei olla valmiita tekemään, eikä omaa osaamistakaan löydy samalla tavoin kuin ennen, kertoo kyselyyn vastannut välittäjä.

Myös raha vaikuttaa remonttihalukkuuteen. Huono taloustilanne ja pankkien tiukentuneet lainakäytännöt ja ehdot ovat johtaneet siihen, että varsinkin remonttilainaa voi olla aiempaa vaikeampaa saada.

Tämä näkyy myös asunto-osakekaupassa. Seuraavan viiden vuoden sisällä tapahtuvat isot remontit taloyhtiössä ovat monille kaupan este.

– Muuttovalmis asunto hyvässä yhtiössä tai vanhempikin omakotitalo, jossa remontit on tehty, menee kaupaksi.

Nykytrendi on maltillisempi

Asunnon etsijät haluavat laatua pienillä asumiskustannuksilla ja mahdollisimman edullisesti. Edullista asuntoa etsiessä ollaan laadun sijaan valmiita karsimaan neliöistä.

– Trendi on se, että ostetaan pienempiä asuntoja kuin ennen. Hinta ratkaisee, välittäjä kertoo.

Myös ensiasunnosta suurempaan edetään nykyään maltillisemmin. Asunto etsitään tämänhetkisiin tarpeisiin, eikä vaadita kasvuvaraa, kertoo toinen välittäjä.

Sijainti, sijainti, sijainti

Yksi asia ei muutu: Asunnon sijainnilla edelleen iso vaikutus ostopäätökseen. Alueen hyvät liikenneyhteydet ja arjen palvelut ovat yksi suurimmista tekijöistä asunnon ostosta päätettäessä. Asuinalueen turvallisuus ja häiriöttömyys ovat tärkeitä, mutta asuinalueen maineella ei vastaajien mielestä ole suurta vaikutusta asunnon ostajille.

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki