Salkun seurantamalli

Sijoittaminen

Päivitin salkun seurantamallini. Nämä löytyvät pian myös Osakeliiton koulutussivulta oikeasta reunasta.

https://www.osakeliitto.fi/koulutus/

Kurssitietojen päivittäminen web-kyselyillä alkoi käydä ongelmalliseksi kun Nordnet muutti liittymänsä. Kurssitiedot päivitetään nyt Excelin Tiedot, Osakkeet (Data, Stocks)-toiminnon avulla. Päivitys vaatii melko uuden version Excelistä johon on asennettu kieleksi myös englanti. (Tiedosto, Asetukset, Kieli) (File, Options, Language).

Erityisen hyvin tämä seurantamalli sopii osakesäästötilin ja PS-tilin seurantaan kun ei tarvitse ottaa kantaa veroasioihin ennen kuin tililtä tekee nostoja.

Ohje-välilehdeltä löytyvät käyttöohjeet. Mallitiedostossa on oman osakesäästötilini sisältö. Päivitä kaikki-toiminto on hyvä ajaa aina 2 kertaa peräkkäin. Johtuu siitä, että se päivittää sekä kurssikyselyt että pivot-taulukot, joiden avulla päivitetään osakkeiden määrät myyntien ja ostojen perusteella että saadut osingot per osake. Päivitys saattaa tapahtua väärässä järjestyksessä eli pivotit ensin ja kurssipäivitys sen jälkeen. Tekemällä asian tuplana kaikki on varmasti ajan tasalla.

osakeseuranta_27082021_pohja

osakeseuranta_27082021_malli

 

 

 

Vastaa

Related Posts

Sijoittaminen

Tulevat fuusiot

Kevään aikana on odotettavissa sekä Konecranes/Cargotec että Neles/Valmet-fuusiot.

Päivitin laskelmani siitä miten kannattaisi toimia jos näitä yhtiöitä haluaisi ostaa nyt.

Lähtökohtana on että ostaisi nyt samalla summalla

Sijoittaminen

Ilmaa ja maakaasua

Perjantaina julkistettiin useitten USA:n pankkien tuloksia, tulokset ja reaktiot taisivat olla yleensäkin sellaisia, että hyvä tulos ja kuitenkin pettymys.

Ilmiön huippuna voinee pitää JPMorgan Chasea, jonka

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com