Sanghain pörssi on viimeinkin avautumassa ulkomaisille sijoittajille

Maailman kuudenneksi suurin osakepörssi, Kiinan Sanghain pörssi, on avautumassa ulkomaisille sijoittajille. Viime marraskuusta saakka ulkomaalaisille avoimen HongKong:n pörssin kautta on saanut ostaa noin 300 Sanghain pörssin osaketta. 

Tästä on iloa myös meille Suomalaisille. Kiina rahastot ovat aiemmin heijastelleet lähinnä HongKong:n ja NewYork:n pösseissä noteerattun muutaman mannerkiinalaisen yrityksen kehitystä. Mannerkiinaan on tällä hetkellä helpointa sijoittaa ETF rahastojen kautta. Esimerkiksi USA:ssa noteeratut ASHR (Deutche Bank) ja PEK (Market Vectors) rahastot seuraavat Sanghain indeksiä. Näitä saa muutaman Suomessa toimivan välittäjän kautta. 

Sanghaihin sijoittavien rahastojen kehitys suhteessa Sanghai indeksiin (Lähde: Yahoo)

Mutta myös suorat osakesijoitukset ovat mahdollisia. Tiettävästi suomessa välityspalvelua markkinoivien Lynx:n ja Saxobank:n edustamien tuotteiden kautta pääsee Kiinan markkinoille. Muita vaihtoehtoja ovat kansainväliset palvelut kuten Interactive Brokers, E-trade, …. ja muut HongKong:n pörssivälitystä tarjoavat tahot.

Avautuminen on vaikuttanut hintatasoon erityisesti Sanghain pörssissä ja vaikutus on ollut voimakkainta heti vapautumisen jälkeen. Mutta myös HongKong:n pörssi on piristynyt. Parmmin toimivat ja likvidimmät markkinat ovat tarkoittaneet oikeammin hinnoiteltuja osakearvoja.

     

One thought on “Sanghain pörssi on viimeinkin avautumassa ulkomaisille sijoittajille

  1. pörssit taitavat jo ennakoida tätä kehitystä

    En tiedä tarkkoja syitä miksi Kiinan pörssit ovat olleet viime viikkoina hirveässä nousussa, mutta olisiko jotkin pelurit jo ennakoimassa kyseistä kehitystä? Saa nähdä mitä sitten tapahtuu, kun kaupankäynti vapautuu. Omat kehittyvien markkinoiden ETF:t ovat ainakin nousseet aika rouheasti viimeisten viikkojen aikana.

Comments are closed.

Related Posts