Sekä tulokset että liikevaihto jyrkässä laskussa

Sijoittaminen

Tuloksensa julkistaneiden OMXH25 yritysten liikevaihto laski vuoden takaisesta vastaavasta kvartaalista 6,7% ja tulokset peräti 32%. Surkein kvartaali miesmuistiin. Mukana olivat kaikki muut OMX25 yritykset paitsi tuloksiaan vielä laskeskelevat Fortum, Kojamo ja Sampo.

Konepajateollisuuden menestys jatkuu

Liikevaihdon ja tuloksen heikkoa kehitystä selittää suurten alkutuotantoa lähellä olevien yritysten kuten Outokumpu, Neste, Stora ja SSAB huono menestys. Konepajateollisuuden sykliset jätit, Konecranes, Valmet, Wärtsilä, Metso ja Cargotec kuuluvat sen sijaan parhaisiin menestyjiin.

 

Tilasto on suhteellisen luotettava. Keskimääräiset liikevaihdot on saatu summaamalla kaikkien yritysten liikevaihdot ja laskemalla paljonko yritysten yhteensä laskettu liikevaihto on kasvanut (tai laskenut). Tulosten keskimääräinen kasvu on laskettu vastaavasti.

2 thoughts on “Sekä tulokset että liikevaihto jyrkässä laskussa

 1. ”Sekä tulokset että liikevaihto jyrkässä laskussa” kotimaan johtavissa pörssiyrityksissä.

  On tosi masentavaa, että Helsingin pörssi on kuluvana vuonna ollut selvästi alisuoriutuja verrattuna esimerkiksi NYSE:n pörssiin.

  Tilanne on jopa siinä määrin huolestuttavaa, että suomalaisia yrityksiä aiemmin koskenut kansainvälinen kiinnostus on hiipumassa kovaa vauhtia.

  Seuraanpa minäkin trendejä, ja tällä hetkellä salkuissani on alle 10 % kotimaan osakkeita. Luku on ilmeisesti perusteltu ja omassa sijoitushistoriassani ennätyksellisen pieni..

 2. ”salkuissani on alle 10 % kotimaan osakkeita”

  Minulla on noin 15% kotimaan osakkeita. Kotimaan paino on myös minulla tällä hetkellä ennätyksellisen pieni. Minulla on aika paljon ruotsalaisia osakkeita ja jonkin verran amerikkalaisia sekä vähän myös Eurooppalaisia.

  Salkkuni koostumus ei ole ollut optimi, olisi pitänyt olla enemmän amerikan teknoja, mutta ihan kohtuullinen kuitenkin.

  Ensi viikolla aion säädellä salkun painot Q2 tulosten mukaisiksi.

Comments are closed.

Related Posts