Sijoitustaktiikkaa, toinen täydennetty laitos :-)

Sijoittaminen

Salkkuni ydin pörssiosakkeiden osalta koostuu kotimaisista osinko-osakkeista kaupan, rahoituksen ja teleoperoinnin alalla + Tietoevry. Pienempiä omistuksia on sitten runsaasti, vrt. esim.

Ainoa poikkeus tästä pääsäännöstä on ollut Alphabet. Jossain vaiheessa (ainakin luulin) järkeileväni, ettei nettiä käytetä ilman Googlea eli kyse olisi hallitsevasta markkina-asemasta.

Kun AI:n sovelluksista alettiin kohista, aloin epäillä, haluanko silloisen kokoisen osakepotin kanssa seurata uutta kilpailuasetelmaa. Ja kun Alphabet viime viikolla nousi, ohensin perjantaina positiota. Tilalle tulen ostamaan osakkeita q2 tulosjulkistusten syövereistä.

Kyse ei ole mistään Alphabetin syväanalyysistä, vaan siitä, että 99,9 % varmuudella löydän Suomesta firmoja, jotka maksavat keväällä reippaasti osinkoa, Alphabethan sitä ei ole maksanut ja sen kurssiin sisältyy epävarmuutta, jota en aiemman position kanssa aio kokea, vaan poimin hedelmät nyt, kun ne olivat riittävän kypsiä.

Tuossa sanotaan: ”Osakepainoa on yleensä kannattanut lisätä siinä vaiheessa kun ollaan siirtymässä taantumavaiheesta nousuvaiheeseen, eli silloin kun kello on noin puoli yhdeksän aamulla. Odotukset paranivat talvella ja lähenimme tuota hetkeä, mutta toukokuu toi muutoksen. Sekä taloustilanne että tulevaisuuden odotukset alkoivat uudelleen heiketä.”

On suuri väärinkäsitys kuvitella, että suhdanteet olisivat kuvani näköisiä (kuva on luonnontieteistä), ei tämä homma ihan näin helppoa sentään ole.

Syksy on osakemarkkinoille usein masentavaa aikaa, joten odottelen sitä ihan kaikessa rauhassa likvidien varojen kera.

3 thoughts on “Sijoitustaktiikkaa, toinen täydennetty laitos :-)

 1. jv

  Osingot ovat humpuukia Piensijoittajalle; nyt kun vielä niitä tiputellaan osissa pitkin vuotta, niin ei huomaakaan.

  ’kuvani näköisiä (kuva on luonnontieteistä)’

  Varsin särmikäs kuva Sinusta, ylempi siis
  – alempi aidompi.😅😅

  1. Siis sen joka:
   maistuu pahalle (hyi hyi!), mutta tuoksuu miellyttävälle ja sitä käytetään kosmetiikassakin.
   (Yhdistettä esiintyy myös kukkien tuoksuissa ja semiokemikaalina eliöiden viestinnässä.)

   Harmi, ettei vielä ole kehitelty tuoksuvia blogeja. 🙁

Comments are closed.

Related Posts