Simplismi vai höpsismi sijoittamisessa

 

Kumpi näkökanta on sijoittamisessa etevämpi simplismi vai höpsismi.

Ubiikkiyhteiskunnassa vallitsee systeemiäly ja simplismi on vallitseva arvo.
Jos ette usko minua, niin uskokaa Suomen eduskuntaa.

Mutta mitä se tarkoittaa sijoittajalle, onko joukoissa älyä ja onko miljoona kärpästä oikeassa. CXO Advisory sivuston on tutkimus talouden bloginpitäjen mielipiteistä sijoitussentimentistä ja verrannut sitä tulevaan kurssikehitykseen.

Sen perusteella Ticker Sense Blogger Sentiment Pol antamat tulokset ovat käänteisiä tulevalle kurssikehitykselle.

Eli kurssien ennakoinnissa on parempi käyttää Aku ankka lehdestä tuttua höpsismiä, jossa vaihtoehtojen välillä valitaan lantinheitolla.

 

 

Simplismi (eng. simple live; simple living) on (tuotteistettu) oppi yksinkertaisesta elämästä. Simplismi selittää monimutkaisten ja monimuotoisten järjestelmien (muun muassa sosiaaliset verkot, talous, teknologia) toiminnan näennäisesti luotettavilla pelkistyksillä tarjoten näennäisen tunteen elämänhallinnasta. (Ollila 2008, 87–89.)

 

Uudesta tietoyhteiskunnan vaiheesta on ryhdytty käyttämään nimitystä ubiikkiyhteiskunta. Tässä uudessa uljaassa yhteiskunnassa älykkäät tunnistimet yhdistelevät ihmisiä ja asioita helpottaen monia käytännön toimintoja. Ubi-sana on yhteydessä sulautettuihin tekniikoihin (Ubiquitous computing), "kaikkialla läsnä olevaan" tekniikkaan.

Related Posts