Strategisen Johtamisen Seura: Yritykset keskittyvät perusasioihin

Suomen Strategisen Johtamisen seura ry. tukee yritysten strategiatyötä kokoamalla ja julkaisemalla kootusti strategiatyön oleellisia teemoja. 

Nyt julkaistu SSJS Strategiabarometri 2010 verkkoversio kertoo, että laman aikana yritykset ovat strategiatyössään keskittyneet perusasioihin:

 • asiakastarpeiden ymmärtämiseen
 • asiakaslähtöisyyteen
 • johtajuuteen (leadership)

Suomen Strategisen Johtamisen seuran antamat suuntaviivat auttavat yrityksiä huomaamaan mikä on oleellista ja mihin kannattaa panostaa. Erityisen hyvää toiminnassa on se, että strategiabarometrin kautta yritykset ja organisaatiot oppivat toisiltaan strategiatyön oleelliset asiat. 

One thought on “Strategisen Johtamisen Seura: Yritykset keskittyvät perusasioihin

 1. Sadetanssiseura sopisi paremmin nimeksi

  Näin ainakin kun muistetaan Russell L. Ackoffin lausahdus strategisesta suunnittelusta: Merkittävä osa yritysten suunnittelusta on kuin rituaalinen sadetanssi: Sillä ei ole mitään vaikutusta itse sateeseen, mutta sitäkin enemmän sadetanssin osanottajiin.

  “A good deal of the corporate planning I have observed is like a ritual rain dance: it has no effect on the weather that follows, but those who engage in it think it does. “

  Russell L. Ackoff, .(1981). Creating the corporate future, (John Wiley & Sons, New York), p. ix

  Pekka


   

Comments are closed.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija