Suomalainen Jolla/Sailfish menestyy viranomaispuhelimissa

Viranomaiset ja puolustusvoimat tarvitsevat monissa maissa laitteita, jotka eivät kierrätä käyttäjien tietoja USA:n tiedustelupalvelun kautta ja jotka mahdollistavat maan oman tiedustelupalvelun asentamat piilo-ohjelmat. Windows ja Android laitteet eivät sovellu ja vaihtoehdoksi on tarjoutunut suomalainen Jolla/Sailfish käyttöjärjestelmä.  

Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla julkisti tänään, että Sailfish OS on virallisesti hyväksytty ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä käytettäväksi Venäjän valtion ja valtio-omisteisten yritysten tulevissa mobiililaitehankinnoissa. Keskustelut ovat käynnissä myös paikallisten mobiiliekosysteemin luomisesta Kiinassa ja Etelä-Afrikassa.

Sailfish OS, Jollan kehittämä itsenäinen mobiilikäyttöjärjestelmä, on saavuttanut merkittävän edistysaskeleen Venäjällä. Viime vuonna Venäjän viestintäministeriö antoi tukensa Sailfish OS:n Venäjä-agendalle, osana Venäjän pitkäaikaista tavoitetta rakentaa maahan itsenäisempi IT- ja mobiiliekosysteemi. Sailfish OS ja vaihtoehtoiset mobiilikäyttöjärjelmät ovat olleet aiheina myös useissa BRICS-maiden johtajien tapaamisissa – viimeksi marraskuussa Intian Bengalurussa.

“Sailfish OS:n kehitys Venällä on osa Jollan laajempaa strategiaa, jonka tavoitteena on mahdollistaa itsenäisten mobiilitoimintaympäristöjen luominen eri maihin”, kommentoi Sami Pienimäki, Jollan toimitusjohtaja. “Ratkaisumme perustuu avoimeen lähdekoodiin ja yhteistyömalliin, jolla järjestelmän perusta voidaan luoda tehokkaasti kuudessa kuukaudessa paikallisen kumppanin kanssa. Päänavaus Venäjällä on meille erittäin tärkeä ja se on osoitus maastrategiamme mahdollisuuksista. Olemme nyt aloittaneet tämän strategian menestyksekkäästi BRICS-maissa ja haemme jatkuvasti uusia asiakkuuksia eri puolilta maailmaa.”

Sailfish OS on Venäjällä tällä hetkellä ainoa virallisesti hyväksytty mobiilikäyttöjärjestelmä, kun valtio ja valtio-omisteiset yhtiöt hakevat ratkaisuja tuleville mobiililaitehankinnoilleen.

Venäjällä Sailfish OS:n lisensointi- ja kehittäjäkumppani on Open Mobile Platform Ltd., jonka tavoitteena on kehittää käyttöjärjestelmää Venäjän markkinoille sopivaksi ja vastata asiakkaiden paikallisiin tarpeisiin. Open Mobile Platform on aloittanut paikallisten kehittäjien rekrytoimisen ja kehittäjäyhteisön rakentamisen.

“Uskomme, että avoimeen lähdekoodiin perustuva, itsenäinen Sailfish OS on tulevaisuuden mobiilikäyttöjärjestelmä, jolla on valtava potentiaali Venäjällä ja muualla”, kommentoi Pavel Eyges, Open Mobile Platformin toimitusjohtaja. “Venäjällä Sailfish OS:n kehittäminen perustuu osallistumisen ja kumppanuuden periaatteille ja olemmekin edenneet vahvasti sekä yrityskumppaneiden että kehittäjäyhteisön laajentamisessa.”

Lisää tietoa:

Jolla Oy
Jolla kehittää ja lisensoi avointa Sailfish OS -käyttöjärjestelmää. Jolla perustettiin vuonna 2011, ja ensimmäiset Sailfish OS -älypuhelimet Jolla-brändillä tulivat kansainvälisille markkinoille vuoden 2013 lopulla. Tällä hetkellä Jolla keskittyy lisensointistrategiaan tavoitteenaan palvella valtiollisia ja räätälöityjä käyttöjärjestelmätoteutuksia hakevia yritysasiakkaita. Jollan ensimmäinen merkittävä lisensointikumppani oli Intex Technologies, Intian suurin älypuhelinvalmistaja.

Jollalla on toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja Hongkongissa.
www.jolla.com 

Open Mobile Platform Ltd.
Open Mobile Platform on nuori ja dynaaminen teknologiayhtiö Venäjällä. Yhtiö keskittyy yritysmaailman mobiilituotteisiin ja haluaa vastata valtiollisten ja muiden yritysten tarpeisiin Sailfish OS -käyttöjärjestelmään pohjautuvilla ratkaisuilla. Erityisinä painopisteinä ovat tietoturva, yksityisyys sekä integrointimahdollisuudet valtion ja yritysten omiin järjestelmiin.
www.omprussia.ru

Related Posts