Suomalaiset vaihtavat asuntoa ja maksavat velkansa ennäytysvilkkaasti

Uusien nostettujen asuntolainojen keskikorko oli Suomen Pankin tilaston mukaan ainoastaan 1,14 %, mutta suomalaiset maksavat lainojaan silti ennätysvilkkaasti takaisin.

Uusia asuntolainoja otetaan samaan aikaan enemmän kuin koskaan ennen, 2,3 % enemmän kuin vuosi sitten. Tämän tiedon valossa näyttää siltä että suomalaiset ovat entistä dynaamisempia. Uusia koteja ostetaan ahkerasti ja niihin liittyvät lainat maksetaan pois entistä nopeammin.

Kotitalouksien yhteenlaskettu talletuskanta oli helmikuun lopussa 84,4 mrd. euroa ja talletusten keskikorko 0,17 %. Asuntolainakanta oli suurin piirtein saman suuruinen (94 Mrd€). Näyttäisi siltä että varakkaat kotitaloudet rahoittavat asuntolainakannan. Pankki toimii välittäjänä ja saa toiminnastaan noin 1% komission, jolla se kattaa oman toimintansa kulut sekä mahdollisen luottotappioriskin.

 

Related Posts

Yhteiskunta

Suomen aseteollisuudesta

Nato-ratkaisun jälkeen Suomessa olisi kaikki syyt kiinnittää huomiota otsikon aiheeseen. Totean, että jotkut faktat saattavat yllättää, mutta ne on taatusti dokumentoitu.

1) Suomen ”köyhyys”

Sotahistoriaamme on kirjoitettu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com