Suomella on nyt ensimmäinen hallitusohjelma, joka mainitsee työn ja yrittämisen tärkeyden

Yhteiskunta

Neuvottelutulos hallitusohjelmasta sisältää uuden, ennen mainitsemattoman asian. Siinä on tärkeimpänä ajatus sitä, että hyvinvointi syntyy työstä ja yrittämisestä.  Perustavoite on muotoiltu sanoilla ”Vahvassa ja välittävässä Suomessa ihmisillä on mahdollisuus kasvattaa osaamistaan, työllistyä, pärjätä palkallaan tai eläkkeellään ja elää turvassa.”

Aiempien hallitusohjelmien tavoitteet ovat kaikki korostaneet keskinäistä välittämistä ja huolehtimista. Tärkeimpänä tavoitteena ei ole aiemmin mainittu työtä eikä yrittämistä:

  • Antti Rinteen ja Sanna Mrinin hallitukset:  ”Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta”
  • Juha Sipilän hallitus:  ”Uudistuva, välittävä ja turvallinen maa, jossa jokainen meistä voi kokea olevansa tärkeä. Yhteiskunnassamme vallitsee luottamus.”
  • Jyrki Kataisen ja Alexander Stubb:n hallitukset:   ”Välittävä ja menestyvä Suomi. Suomea kehitetään pohjois-maisena hyvinvointivaltiona ja yhteiskuntana, joka kantaa vastuunsa paitsi omista kansalaisistaan, myös kansainvälisesti osana pohjoismaita, Eurooppaa ja maailmaa.”

 

Piksu Toimitus toivottaa muodostettavalle hallitukselle onnea ja menestystä !!

 

Lisää tietoa:

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija