Suomen inhimillinen pääoma alkaa pienentyä

Talous

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn toi hallituksen puoliväliriihen avauksessa esiin yhden uuden olennaisen näkökulman – inhimillisen pääoman määrän.  Suomen inhimillinen pääoma alkaa nykytrendillä pienentyä viimeistään 15 vuoden kuluttua.

Ohessa kuvio inhimillisen pääoman kehityksestä, joka pohjautuu Suomen Pankissa käynnissä olevaan tutkimukseen. Inhimillisen pääoman rapautuminen syö kasvukykyä ja tuottavuuskehitystä ja erottaa meidät muista pohjoismaista, kuten Ruotsista ja Tanskasta.

Olli Rehn ei ryhtynyt analysoimaan niitä eduskunnan määrittelemiä yhteiskuntarakenteellisia tekijöitä jotka ovat johtaneet tähän tilanteeseen. Kehitys on mitä ilmeisimmin seurausta joistakin meille rakkaan hyvinvointiyhteiskunnan toimintaperiaatteista ja niihin liittyvästä lakipohjasta.

Vastaa

Related Posts

Lajittelematon

Osinkojen lähdeverotuksen korjaus

Vihdoinkin EU alkaa puuttua asiaan. Onkin ollut täysin käsittämätöntä kun EU-maat eivät ole noudattaneet verosopimuksia.

https://www.porssisaatio.fi/blog/2023/09/29/ulkomaisista-osakkeista-maksettujen-osinkojen-lahdeverotukseen-ehdotetaan-muutoksia/

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com