Suomen inhimillinen pääoma alkaa pienentyä

Talous

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn toi hallituksen puoliväliriihen avauksessa esiin yhden uuden olennaisen näkökulman – inhimillisen pääoman määrän.  Suomen inhimillinen pääoma alkaa nykytrendillä pienentyä viimeistään 15 vuoden kuluttua.

Ohessa kuvio inhimillisen pääoman kehityksestä, joka pohjautuu Suomen Pankissa käynnissä olevaan tutkimukseen. Inhimillisen pääoman rapautuminen syö kasvukykyä ja tuottavuuskehitystä ja erottaa meidät muista pohjoismaista, kuten Ruotsista ja Tanskasta.

Olli Rehn ei ryhtynyt analysoimaan niitä eduskunnan määrittelemiä yhteiskuntarakenteellisia tekijöitä jotka ovat johtaneet tähän tilanteeseen. Kehitys on mitä ilmeisimmin seurausta joistakin meille rakkaan hyvinvointiyhteiskunnan toimintaperiaatteista ja niihin liittyvästä lakipohjasta.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne