Suomen pörssissä monta hyvää sijoituskohdetta

Piksun keräämien yritysten tulostietojen mukaan seuraavat suuret ja keskisuuret yritykset tuottavat tällä hetkellä sijoittajalle yli noin 5% tuottoa (osakekohtaista tulosta) kun arviointiperusteena on viimeisen kahden vuoden tulokset:   Aspo, Atria, Cargotec, Citycon, Kemira, Kesko, Metsäboard, Metso, Nokia, Nokian renkaat, Oriola, Ponsse, Ramirent, Sampo, Sponda, SRV, Stora Enso, Technopolis, Teliasonera, Tikkurila, UPM, Vaisala, VikigLine

Parhaat (yli 7% tuotto) ja vakaimmat tuloksentekijät on alleviivattu. Tuotto on laskettu 11.3.2016 pörssikurssien mukaiselle arvolle.

4 thoughts on “Suomen pörssissä monta hyvää sijoituskohdetta

 1. Miten nuo

  Miten nuo prosentit (5%,7%,…) on laskettu?

 2. Ovat suurin piirtein oikein

  Ovat suurin piirtein oikein ja arvioitu samalla tavalla kuin piksu eps estimaatit, joissa on käytetty 4,5% diskonttokorkoa.

  Jos tuolla piksussa käytetyllä, 4,5% diskonttokorolla osakkeen tulos voi pysyä nykytasolla ja silti osakkeenomistaja saa pitkällä aikavälillä sijoituksensa takaisin (diskontattuna 4,5%:lla nykypäivään) niin silloin on katsottu että osake tuottaa nykyarvolle 4,5%.

  Vähän monimutkaisesti sanottu, mutta lienee kuitenkin karkeasti näin. Ainakin tähän tyyliin arvio on tehty.  Tärkeätä on kuitenkin se, että luettelossa mainitut ovat tulostuotoltaan kohtuullisia yrityksiä. Kannattaa katsoa sielä piksun eps estimaateista ja verrata. Ne osakket joiden piksun eps estimaatti antaa laskevan käyrän ovat periaaltteessa hyviä. Niiden kohdalla laskevakin tuolostuotto riittää perustelemaan nykyisen kurssitason.   

 3. Meinaan vaan, että

  jos laskentakaava on tunnettu, eikä ole kohtuuttoman hankala, niin nuo luvut olisi kiva saada EPS ennusteiden lisäksi valmiiksi lukijalle laskettuna.

  1. Nuo luvut olisivat kyllä tosiaan havainnollisia

   Olet kyllä oikeassa. Tämä täytyy ottaa puheeksi kun seuraavan kvartaalin lukuja ja systeemiä päivitetään.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki