Tampereen Energia 2014

Tampereen Energia 2014 antoi monipuolisen kokonaiskuvan suomalaisen energiantuotannon, -jakelun ja -kulutuksen nykytilasta. FutureCity, bio- ja uusiutuva energia, säästö ja älykkäät ratkaisut olivat nekin vahvasti esillä.

Lämpölaitoksemme eivät jätä ketään kylmäksi. Lämpöä, kylmää ja sähköä tuotetaan monella tavalla ja tulevaisuudessa paletti monipuolistuu entisestään. Energiantuotannon ja -käytön teknologioita esittelivät kahdessa isossa hallissa 350 näytteilleasettajaa.

Euroopan, Suomen ja Venäjän energiamarkkinat, EU:n päästötavoitteet, biomassa, bioöljy, LGN-infrastruktuuri, turpeen rooli, sähköautot, näkemys villistä tulevaisuuden älykkäästä sähköverkosta, energiatehokkuus, kiertopetitekniikka puhutti 40 johtavaa asiantuntijaa 29.10.2014 Energiakongressissa. 
 

Energiamessut järjestettiin jo 13. kerran. Messut järjestetään Tampereella kahden vuoden välein. Messuille pääsi sisälle maksutta. Olimme siellä Irja Kallion kanssa keräämässä tietoa, kuuntelemassa luentoja ja kirjoitamme havainnoistamme blogeissa ja sosiaalisessa mediassa. Ehkä jotkut kirjoitukset päätyvät paperillekin.

Kotimaisten yritysten rinnalla näytteilleasettajina oli runsaasti ulkomaisia yrityksiä. Messuilla oli näyttely- ja tietoiskutilaa ennätykselliset yli 7 500 neliömetriä.

Osastoilla esiteltävien energiaratkaisujen lisäksi messuvieraille tulivat tutuiksi A- ja E-hallien ohjelma-areenat, joissa pidettiin kolmen messupäivän aikana noin 120 luentoa.

Tietoiskuja ja miniseminaareja oli FutureCityn jatkeena jännittävviä esityksiä uusiutuvasta energiasta, bioenergiasta ja tuulivoimasta.

Messuille osallistuvat yritykset antoivat ajankohtaisia tietoiskuja Suomen kestävästä energiavisiosta, kiinteistökohtaisista uusiutuvan energian ratkaisuista, öljykattiloiden muuttamisesta pellettikäytölle, myrskyturvallisista sähkölinjoista, kiinteistöjen energiansäästöstä, hukkalämmön talteenotosta ja rakennusten nyt pakollisista energiatodistuksista.

Energiatiedon hallinta sekä voimalaitosten käyttö ja kunnossapito -teemakeskittymät tarjosivat vieraille suunnittelupalveluja, tietotekniikkaa, turvallisuutta, kunnossapitoa ja voimalaitostekniikkaa.

Myös ydinvoima oli edelleen vahvasti mukana omassa teemakeskittymässään.

 

 

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin