Tartosta Suomeen rantautunut Bigbank menestyy hyvin

Pieni ja ketterä Suomeen rantautunut etelä-Viron Tarto:sta lähtöisin oleva, Bigbank menestyy hyvin. 

BIGBANKin nettotulos ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana 2010 oli 3 miljoonaa euroa. Kauden aikana BIGBANK laajensi toimintaansa Baltian ulkopuolella.

Vuoden kolmannen neljänneksen korkotulot olivat 7,4 miljoonaa euroa. Kate laski 2,2 miljoonaa euroa verrattuna samaan ajanjaksoon vuotta aikaisemmin. Samaan aikaan korkokulut olivat 1,8 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin ne olivat 2,9 miljoonaa euroa. Korkokulujen väheneminen johtuu talletuskorkojen laskemisesta sekä vastaavien taserakenteen muutoksesta, kun talletukset ovat lisääntyneet ja korkosijoitukset vähentyneet.

Syyskuun lopussa BIGBANKin luottokanta oli 143,7 miljoonaa euroa. Vuoden kolmannella neljänneksellä taseen loppusumma kasvoi 15,4 miljoonaa euroa. Luottokanta kasvoi 4,1 miljoonaa euroa, ensimmäistä kertaa vuoden 2009 toisen neljänneksen jälkeen.

Tilikauden kolmannen neljänneksen tulos oli 1,1 miljoonaa euroa, vastaava lukua oli edellisellä neljänneksellä 1,2 miljoonaa euroa. Tulos ennen alaskirjauksia oli 3,8 miljoonaa euroa. BIGBANKin nettotulos ensimmäisen 9 kuukauden aikana 2010 oli 3 miljoonaa euroa.

BIGBANKin toimitusjohtaja Targo Rausin mukaan yhtiö jatkoi laajentumistaan Baltian ulkopuolelle. "Vuoden alussa ryhdyimme myöntämään kulutusluottoja Suomessa ja tällä hetkellä jatkamme kehitysstrategiaamme", Raus kommentoi. Hänen mukaansa toinen tärkeä trendi on asiakkaiden maksukäyttäytymisen positiivinen muuttuminen verrattuna viime vuoteen.


BIGBANKillä hyvä ensimmäinen vuosi Suomessa

BIGBANK menestyi hyvin ensimmäisenä toimintavuotenaan Suomen pankkimarkkinoilla. Viime joulukuussa Kampin sähkötalossa avatun konttorin väki on toteuttanut kaikkien odotukset.

Suomen maajohtaja Veiko Kandla uskoo, että pankki laajentaa toimintaansa Helsingin ulkopuolelle hyvän menestymisen myötä.

"Aiomme tarjota parempaa palvelua Helsingin ulkopuolella, jossa asiakkaistammekin on noin puolet." Kandla muistuttaa, että pankin vahvuus markkinoilla on sen yksinkertainen ja nopea lainanmyöntämistapa ja kilpailukykyiset laina- ja säästökorot.

Pankin asiakaskunta on kasvanut yli viiteen tuhanteen henkilöasiakkaaseen, joista noin puolet asuu Helsingin seudun ja Uudenmaan ulkopuolella. Pankin lainasalkun arvo on yli kymmenen miljoonaa euroa ja säästöjen arvo yli 11 miljoonaa euroa.

Related Posts