Taurus osakelista viikolle 20

 

Löydät osakelistan viikolle 20 Tauruksen verkkosivulta www.taurus-capital.net. Löydät verkkusivulta myös aikaisempien viikkojen listat sekä blogit.

”Suo minulle tyyneyttä hyväksyä asiat joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa mitkä voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan”

Mietelauseen juuret juontuvat buddismista, ja sitä on lausuttu sekä kirkon, sotaväen että AA-liikkeen piirissä. Se sopii hyvin osakesijoittajille, koska liian monet meistä murehtivat sellaista, johon emme voi vaikuttaa, samalla kun jätämme välittämättä merkittävistä asioista, jotka ovat päätettävissämme.

Mihin voimme vaikuttaa? Lue lisää!

 

1. Kulut

Kulujen merkitys on paljon suurempi kuin useimmat sijoittajat mieltävät. Muutaman muistisäännön avulla pidämme kulut kurissa:

Älä sijoita tuotteeseen, jonka kulusuhde on tuntematon tai epäselvä. Vältä moniportaisia sijoituksia (esim. rahasto joka sijoittaa toiseen rahastoon)

Kulusuhde (kulut/pääoma vuodessa) tulisi olla  alle 1%. Jos se nousee yli kahden, rikastutat vain varainhoitajaasi

Sijoita suoraan osakkeisiin tai kustannustehokkaisiin noteerattuhin rahastoihin (ETF:iin tai indeksirahastoihin)

2.  Verot

Menestyvä sijoittaja joutuu maksamaan veroja – tosin vain realisoituneesta voitosta, josta mahdollisen tappion saa vähentää. Kun veroja maksetaan viiveellä (kulut yleensä välittömästi), verojen merkitystä usein yliarvioidaan. Harkitse kuitenkin aina ennen verokauden päättymistä, miten voit hyödyntää mahdollisia tappioita verojen minimoimiseksi.

3.  Allokaatio osakkeiden ja korkotuotteiden välillä

Allokaatio osakkeiden ja korkoinstrumenttien välillä riippuu sijoittajan riskiprofiilista, sijoitushorisontista, iästä y.m.. Jokainen joutuu itse harkitsemaan, mikä on hänelle sopiva allokaatio. Kannattaa kuitenkin aina pitää riittävä kassavaranto, jotta ei joudu realisoimaan tappiolla olevaa osakesalkkua, tai kieltäytymään mahdollisuudesta, joka on syntynyt, kun toiset sijoittajat joutuvat pakkomyynteihin.

4. Valitse sijoitustyylisi tai strategiasi, ja noudata sitä pitkäjänteisesti

Selkeä ja yksinkertainen on parempi kuin monelle eri tekijälle perustuva. Se on helpompi toteuttaa, ja vastoinkäymisten kautta syntyvä kokemus ja oppi ovat paremmin omaksuttavissa. Pidä kiinni sijoitustyylistäsi silloinkin kun markkinat ovat sinua vastaan. Vaihda tyyliä vasta, kun olet vakuuttunut, että olet löytänyt itsellesi sopivamman. Älä anna mediavirran viedä tai blogien johtaa harhaan.

Suurinpiirtein kaikki muu sijoittamiseen liittyvää kuuluu asioihin joita emme voi muuttaa, tai josta emme voi päättää. Älä anna niiden häiritä mielenrauhaasi.

 

Bo Lindfors

3 thoughts on “Taurus osakelista viikolle 20

 1. Buddhalainen viisaus

  ”Suo minulle tyyneyttä hyväksyä asiat joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa mitkä voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan”

  Tämä on kyllä fiksu sanonta ja pätee myös sijoittamiseen.

 2. Iloinen yllätys odotettavissa

  Taurukselta on näemmä tulossa iloinen yllätys seuraavassa päivityksessä. Se selittää miksi blogia on pidetty suomeksi ja ruotsiksi.

  1. Yllätys?

   Ei selvinnyt mikä se yllätys on?

Comments are closed.

Related Posts