Teollisuuden luottamus kääntymässä laskuun (?)

Teollisuuden usko talouden kasvuun on www.tradingeconomics.com keräämien tietojen valossa saavuttanut käännepisteen. Kaukoidän (Japani, Kiina, Intia) usko tulevaisuuteen on oheisten graafien mukaan jo laskussa, Euroalueen keskeisen talouden, Saksan, teollisuuden luottamus on sekin IFO tutkimuslaistoksen mukaan kääntynyt maaliskuussa hienoiseen laskuun. Ainoastaan USA:ssa teollisuuden luottamus tulevaisuuteen paranee.

Sijoittajan kannattaa näiden tietojen valossa olla varovainen. Edes USA ei välttämättä ole sijoittajan onnela. USA sijoituksien yllä riippuu dollarin arvostukseen liittyvä Damokleen miekka. USA:n keskuspanki rahoittaa nimellisellä (0,25%…) korolla valtion budjettia ja tosiasiallisesti keskuspankki painaa rahaa valtion käyttöön. Markkinat ovat vielä toistaiseksi olleet suhteellisen kärsivällisiä ja dollarin arvo on laskenut tilanteeseen nähden maltillisesti. Mutta sijoitukset dollarialueelle tuottavat huonosti jos dollari laskee.    


Source: tradingeconomics.com

Source: tradingeconomics.com

Source: tradingeconomics.com

Source: tradingeconomics.com

Source: tradingeconomics.com

Related Posts

Talous

OMXH25:n puuttuvat brändit

Perjantaina Piksussa lausuttiin OMXH25:stä, että ”Monet näistä yrityksistämme ovat raaka-aine… painoitteisia.” Saman asian sanoi samana päivänä AP:ssa Hannu Angervuo (matala jalostusaste). Ongelma on yhtä vanha