Timon lista täyttää 10 vuotta

Piksun ”Timon lista” täyttää tänään 10 vuotta. Onnea kymmenvuotiaalle !!!

Timon listan ensimmäinen päivä Piksussa oli 29.8.2006 ja siitä on nyt kulunut täysi kymmenen vuotta. 

Timon listan mallisalkku on tuon kymmenen vuoden aikan tuottanut 454%, joka on 113% enemmän kuin OMXHEX tuottoindeksi.  Monet meistä piksun lukijoista ovat saaneet nauttia tästä ja siitä, että tuotto on saatu hyvin hajautetulla salkulla.

Muutamat ovat sijoittaneet Timon listaan Lokki Oy:n ”suomiosake” salkun avulla.  Timo toimii tämän tuotteen salkunhoitajana ja se toimii timon listan mukaisella tavalla. Tässä yrityksessä on mukana myös verkkolehti piksu. Lähes samaan tuottoon pääsee myös seuraamalla aktiivisesti timon listaa ja tekemällä sen suosittelemat ostot ja myynnit.

 

3 thoughts on “Timon lista täyttää 10 vuotta

 1. Perusteanalyysi yhdessä markkina-analyysin kanssa tuo tulosta

  Timon listan tuottama osakevalinta ei ymmärtääkseni perustu ainoastaan yrityskohtaisiin perusteanalyyseihin vaan sisältää myös oppivaa älykkyyttä markkinaolosuhteista. Nämä yhdessä tuottavat hyvää tulosta.

  1. Timon lista Sijoitusyhtiö Lokilla

   Nimimerkin esille tuoma ajatus ”Timon listan tuottama osakevalinta ei perustu ainoastaan yrityskohtaisiin perusteanalyyseihin vaan sisältää myös oppivaa älykkyyttä markkinaolosuhteista” vaikuttaa pitävän paikkansa myös Sijoitusyhtiö Lokin Timon lista tuotteeseen.  Tosin se ei näytä kuuden vuoden taipaleellaan pärjänneen aivan yhtä loistavasti kuin Piksu-sivujen Timon lista. Erona on toki mm. kaupankäyntikustannukset ja Sijoitusyhtiö Lokin kulut. Nettisivujen aloituskohdasta 2.6.2010 lähtien tuotto on ollut 177 %, hiukan alle vertailuindeksin.

   Tarkastelemalla yksittäisiä vuosia näyttää siltä, että Timon -lista on ollut alkuun defensiivinen: Nousuvuosina 2010, 2012, 2013 ja 2014 Lokin Timon-lista on jäänyt indeksistään kun taas laskuvuotena 2011 kurssipudotus oli huomattavasti pienempi kuin indeksillä. Sijoittajalle on varmaan miellyttävämpi vaihtoehto kohtuullinen pärjääminen hyvinä vuosina ja huonojen vuosien pienemmät tappiot.

   Nimimerkin esille tuoma oppiva älykkyys markkinaolosuhteista voisi selittää sen, että tuoreimmat vuodet 2015 ja 2016 näyttävät Lokin kannalta erittäin hyviltä, myös nousuvuotena indeksi on voitettu erona aiempiin vuosiin.

 2. Hyvä lista

  Hyvä, että listaa on pyöritetty pitkäjänteisesti. Listan osakkeet ovat pääsääntöisesti punaisella. Luen tätä niin, että Timon koneen mukaan markkina on yliarvostettu.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan