Tukevalta pohjalta on parempi ponnistaa

Viime lauantaina järjestettiin kahdeksannen kerran Havis Amandan Nuorkauppakamarin Naisyrittäjyysseminaari. Tämä seminaari on aina ollut täynnä energiaa, hyvää mieltä, upeita puhujia ja uusia tuttavuuksia. Itse olin tapahtumassa puhumassa osallistujille yritystoiminnan alkuvaiheen rahoittamisesta, liiketoiminnan suunnittelemisesta useaksi tulolähteeksi sekä toisen tulolähteen merkityksestä.

Yritystoiminnan alkuvaiheessa kestää aikaa ennen kuin rahaa ryöppyää sisään. Jos tulet uutena pelurina vanhalle toimialalle, sinun tulee tarkasti miettiä miten saat asiakkaat kokeilemaan ja ostamaan juuri sinun tuotettasi tai palveluasi. Ihmisillä on suuri kynnys vaihtaa vanhasta pois. Jos luot uutta toimialaa, vie aikaa ennen kuin ihmiset oppivat maksamaan palveluistasi. Yrityksen perustaminen vaatii siis sekä yritykseltä että omassa taloudessa riittäviä rahallisia puskureita.  Tilastot kertovat, että suurin osa yrityksistä jää hyviksi yrityksiksi, siksi onkin suositeltavaa koeponnistaa yritysideaa mahdollisimman pitkälle iltaisin ja viikonloppuisin ennen kuin hyppää työuralta päätoimiseksi yrittäjäksi. Idean syntyminen vaatii prosessointia ja loistava aika tähän on esimerkiksi äitiysloma. Moni naisten perustama yritys on saanut alkunsa vauvanhoidon lomassa kuten myös minun Vauras Nainen liiketoimintani aikanaan.

Yritystä perustettaessa kannattaa miettiä tarkkaan mistä haluaa yrityksen tulon muodostuvan. Onko se pelkästään kiinni siitä mitä sinä teet (hieroja, kampaaja, konsultti) vai tuleeko rahaa silloinkin yritykseen, kun sinä olet vaeltamassa vuorilla? Laita jo aluksi tavoite tarpeeksi korkealle, jotta et lähde tavoittelemaan pientä. Kaikki tiedämme mitä silloin saamme.

Niin toiselle työskentelevälle kuin yrittäjällekin on ensi arvoisen tärkeää hoitaa toinen taloudellinen kivijalka. Tämä ei ole pelkästään elämän kurjia puolia varten vaan yksinkertaisesti mahdollistaa myös uusien tuotteiden ja palveluiden ideoinnin ja suunnittelun, koska luonnollisesti ne eivät juuri suunnitteluhetkellä tuo vielä rahaa yritykseen. Mieti miten rakennat omaa tulevaisuuttasi lisätäksesi mahdollisuuksien määrää etkä kaventaaksesi elämääsi.

Rikasta viikkoa
Terhi

www.ViikkoRaha.info

Related Posts