Tuulivoimaan voi sijoittaa esimerkiksi ostamalla tuulivoiman valmistajia

Sijoittaminen

Tuulivoima tuottaa lähes 10% Suomen sähkönkulutuksesta ja osuus kasvaa edelleen. Sijoittaja pääsee mukaan tuulivoiman kasvuun esimerkiksi ostamalla tuulivoimaloiden valmistajia. Suurimmat Suomeen tuulivoimaloita toimittaneet, Vestas, Nordex ja Siemens, noterataan Kööpenhaminan ja Frankfurtin pörsseissä ja niitä voi ostaa useimpien osakevälittäjien kautta.

Vuoden 2020 lopussa Suomessa tuulisähköä tuotti yhteensä 821 tuulivoimalaa ja näiden tuulivoimakapasiteetti oli yhteensä 2586 MW. Vuonna 2018 tuulivoiman osuus oli noin 6,7 % sähkön kokonaiskulutuksesta.

Tuulivoiman osuuden lisääminen tulee mahdolliseksi kun sähkönsiirtoverkon kapasiteettia tulevina vuosina kasvaa ja Euroopan ja pohjoismaiden sähköverkot yhdistyvät. Toimitusvarmuus säilyy kun jossakin päin Eurooppaa tuulee ja sähköä voidaan tehokkaasti siirtää sieltä missä tuulee sinne missä energiaa tarvitaan.

Tuulivoimaa tuotetaan Suomessa lähinnä kolmella alueella:  Oulun ja Kemin välisellä rannikkokaistaleella, pohjois-Pohjanmaan rannikolla ja Vaasan eteläpuolisella rannikkokaistaleella. Näillä alueilla on hyvät tuuliolot  ja vähän vapaa-ajan asuntoja.

Tuulivoimaloiden valmistajiin sijoitetaan yleensä ennen kaikkea siksi että ne ovat kasvuyhtiöitä. Kasvu on ollut joskus jopa 10% vuodessa.

Lisää tietoa: wikipedia

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla