USA:n keskuspankki, FED, jatkaa reippaita koronnostoja

Talous

Jari Hännikäinen/OP osoittaa oheisella videolla, että inflaatio ei ole häviämässä ja USA:n keskuspankilta on odotettavissa vahvoja koronnostoja. Nousevat korot painavat asuntojen, kiinteistöjen ja korkorahastojen arvoja.  Prosentin nousu koroissa pudottaa esimerkiksi 10 vuoden lainapaperin arvoa 10%.

USA:n kuluttajahintainflaation huippu ajoittui kesäkuulle ja nyt ollaan hieman alemmalla tasolla. Inflaation aleneminen johtuu kuitenkin lähinnä ulkoisesta tekijästä, energian hinnasta. Palveluiden, ruuan ja hyödykkeiden inflaatio on entistä voimakkaampaa. Inflaatio on asettunut yhä sitkeämmin tallouden rakenteisiin ja tätä mittaava pohjainflaatio on nousussa. Keskuspankki, FED, on kiinnostunut juuri tästä talouden rakenteisiin tarttuvasta inflaatiosta. Voidaankin odottaa että FED jatkaa syksyllä reippaita koronnostoja.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan