USA:n keskuspankki, FED, jatkaa reippaita koronnostoja

Talous

Jari Hännikäinen/OP osoittaa oheisella videolla, että inflaatio ei ole häviämässä ja USA:n keskuspankilta on odotettavissa vahvoja koronnostoja. Nousevat korot painavat asuntojen, kiinteistöjen ja korkorahastojen arvoja.  Prosentin nousu koroissa pudottaa esimerkiksi 10 vuoden lainapaperin arvoa 10%.

USA:n kuluttajahintainflaation huippu ajoittui kesäkuulle ja nyt ollaan hieman alemmalla tasolla. Inflaation aleneminen johtuu kuitenkin lähinnä ulkoisesta tekijästä, energian hinnasta. Palveluiden, ruuan ja hyödykkeiden inflaatio on entistä voimakkaampaa. Inflaatio on asettunut yhä sitkeämmin tallouden rakenteisiin ja tätä mittaava pohjainflaatio on nousussa. Keskuspankki, FED, on kiinnostunut juuri tästä talouden rakenteisiin tarttuvasta inflaatiosta. Voidaankin odottaa että FED jatkaa syksyllä reippaita koronnostoja.

Vastaa

Related Posts

Lajittelematon

Osinkojen lähdeverotuksen korjaus

Vihdoinkin EU alkaa puuttua asiaan. Onkin ollut täysin käsittämätöntä kun EU-maat eivät ole noudattaneet verosopimuksia.

https://www.porssisaatio.fi/blog/2023/09/29/ulkomaisista-osakkeista-maksettujen-osinkojen-lahdeverotukseen-ehdotetaan-muutoksia/

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com