USA:n keskuspankki, FED, jatkaa reippaita koronnostoja

Talous

Jari Hännikäinen/OP osoittaa oheisella videolla, että inflaatio ei ole häviämässä ja USA:n keskuspankilta on odotettavissa vahvoja koronnostoja. Nousevat korot painavat asuntojen, kiinteistöjen ja korkorahastojen arvoja.  Prosentin nousu koroissa pudottaa esimerkiksi 10 vuoden lainapaperin arvoa 10%.

USA:n kuluttajahintainflaation huippu ajoittui kesäkuulle ja nyt ollaan hieman alemmalla tasolla. Inflaation aleneminen johtuu kuitenkin lähinnä ulkoisesta tekijästä, energian hinnasta. Palveluiden, ruuan ja hyödykkeiden inflaatio on entistä voimakkaampaa. Inflaatio on asettunut yhä sitkeämmin tallouden rakenteisiin ja tätä mittaava pohjainflaatio on nousussa. Keskuspankki, FED, on kiinnostunut juuri tästä talouden rakenteisiin tarttuvasta inflaatiosta. Voidaankin odottaa että FED jatkaa syksyllä reippaita koronnostoja.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla