Useita hyviä vaihtoehtoja sijoittajan seuraavan vaiheen menestysaalloksi

Sijoittajan on kiva ratsastaa aallonharjan, muita paremmin kasvavan osa-alueen, avittamana.

90- luvun lopulla tuon aallonharjan muodostivat IT teknologian osakkeet. Sitten tuli pienempi, biotekniikan aalto. Ja nyt tuottavat parhaiten kehittyvien maiden ETF rahastot.

Harmi että korkeaa aallon harjaa seuraa yleensä syvä kuoppa aaltojen välissä. Mitä korkeampi aalto sen ikävämpi on monttu maininkien välissä. Kehittyvien maiden osakkeet ja ETF rahastot toimivat tällä hetkellä hyvin, mutta milloin on aika vaihtaa aaltoa ja missä onkaan seuraava tyrsky.

Surffausta (Lähe: Wikimedia.org)


Suuret nousut ja laskut ovat olleet siinä suhteessa ainutlaatuisia, että ne yleensä aiheutuvat primäärisesti erilaisista tekijöistä. Maailma oppii, eikä toista samaa virhettä ainakaan saman sukupolven aikana. Siksi seuraavan aallon näkeminen on vaikeaa ja sen huomaa yleensä vasta kun se on jo paisunut varsin korkeaksi. Yhdessä suhteessa aallot ovat kuitenkin ennustettavia, ne seuraavat vääjäämättä toisiaan ja usein vielä kohtuu säännöllisin väliajoin.

 

Tässä muutamia ehdokkaita seuraavaksi aalloksi:

  • 3D virtuaalisen todellisuuden mukanaan tuomat liiketoiminnat (3D näyttöjen lähivuosina tapahtuva yleistyminen mahdollistaa uudenlaisen internet-/virtuaalipeli- kokemuksen)
  • Internet maksamisen ja ostamisen yleistyminen
  • Internet:n virtuaalisten, bittituotteiden yleistyminen (verkkopelit, digitaaliset kirjat ja lukulaitteet, internet casinot, elokuvien ja ohjelmasisällön jakeleminen ja ostaminen verkossa,…)
  • sosiaalisen median ehdoilla syntyvät uudet liiketoimintakokonaisuudet ja yritykset
  • Afrikan ja muiden tällä hetkellä erittäin huonosti kehittyneiden alueiden integroituminen osaksi maailmantaloutta
  • Pinten ja keskisuurten yritysten nousu entistä merkittävämmäksi tekijäksi

Mikä onkaan sinun valintasi? Minkä aallon harjalla haluat ratsastaa.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne