Uusi sijoituskirja opastaa: sijoittaako kultaan, rahastoihin, Nokiaan vai Facebookiin?

Testattua tietoa ja vallattomia vinkkejä sijoittajille lupaa uusi sijoittamisen saloihin keskittyvä Rakkaudesta sijoittamiseen –kirja. Kirjan kirjoittajat ovat Piksu-verkkolehdestä tuttuja sijoittamisen ja säästämisen asiantuntijoita. Kirjassa opastetaan aloittelevaa sijoittajaa ja tarjotaan uusia näkökulmia sijoituskohteiden arviointiin kokeneille sijoittajille.

 Kai Nyman, Kalle Käyhkö, Jarno Lönnqvist, Matias Savolainen, Lars Stormbom, Pekka Valkonen, Risto Valtonen

Ote kirjan ensimmäisestä artikkelista Kolmen minuutin sijoituskurssi:

"Minulta kysytään usein, mihin kannattaisi sijoittaa. Kysymys on kiusallinen, sillä minulla ei ole siihen vastausta. Kysyjä tietenkin pettyy kuullessaan tämän. Se, mikä hänelle on paras sijoitus, voi olla jotain aivan muuta, mitä hyvä sijoitus on minulle. Kaikki lähtee nimittäin siitä, millainen sijoittaja kukin on.

Varallisuuden ripeään kasvattamiseen on kuitenkin olemassa yksinkertainen kaava, joka on helppoa opettaa muutamassa minuutissa.  Käyn tässä läpi lyhyen oppimäärän."

Seuraavassa ote salkun hajauttamiseen keskittyvän luvun ETF-rahastot voivat olla kelpo sijoitus –artikkelista, jossa tarkastellaan rahastojen sudenkuoppia:

"Pörssi-indeksin kanssa vastakkaiseen suuntaan kehittyviä, niin sanottuja käänteisiä rahastoja, käytetään kurssilaskuja vastaan suojautumiseen. Kun pörssikurssit laskevat 1% niin käänteinen rahasto nousee 1%. Mutta rahasto toimii myös toisin päin.  Se menettää arvoaan kun kurssit nousevat.

Sijoituksen suojaaminen muistuttaa vakuuttamista, sillä turva maksaa. Käänteisillä ETF-rahastoilla suojautumisen kulut muodostuvat pääosin palkkioista, osingoista, inflaatiosta ja bruttokansantuotteen nettokasvusta."

Rakkaudesta sijoittamiseen on toimitettu Kai Nymanin, Kalle Käyhkön, Jarno Lönnqvistin, Matias Savolaisen, Lars Stormbomin, Pekka Valkosen ja Risto Valtosen kirjoittamista artikkeleista. Kaaviot selkeyttävät niin kirjoittajien käsittelemiä rahan liikkeitä kuin makrotalouden kehitystrendejäkin.

Kirjan esittelysivulta löytyy ilmaisten näytelukujen latauslinkki, linkit koko kirjan lataamiseksi ja muuta tietoa teoksesta.

 

2 thoughts on “Uusi sijoituskirja opastaa: sijoittaako kultaan, rahastoihin, Nokiaan vai Facebookiin?

 1. Onko sijoituskirjoissa myös kustannustehokkuus valttia

   

  Elisa kirjoista löytyi kaksi sijoitusalan kirjaa: yllä mainittu sekä Juha-Pekka Kallunkin ja Jaakko Niemelän Osakkeen arvonmääritys – Onnistunut sijoituspäätös.

  Hinnoissa on huima ero. Rakkaudesta sijoittamiseen näyttää maksavan vain 7,90 kun taas Osakkeen arvonmääritys maksaa 54,80.

  Osakesijoittamisesta tiedetään, että kulujen minimointi on eräs tärkeä etappi vaurastumisessa – päteekö sama sijoituskirjoihin.

  1. Niinkin asian voi nähdä. Jos

   Niinkin asian voi nähdä. Jos asiaa ajattelee tuotteen – etenkin digitaalisen tuotteen – kannalta, hinnoittelun voi ajatella heijastavan tavoiteltua markkinaa. Kohtuuhintainen kirja toivottavasti tavoittaa suuremman yleisön kuin korkealle hinnoiteltu kirja. Hyvä muuten huomata, että Suomenkin e-kirjamarkkinoilla kilpailu toimii myös kauppojen välillä. Mainitsit Elisa Kirjan hinnan olevan 7,90 http://kirja.elisa.fi/ekirja/rakkaudesta-sijoittamiseen Esimerkiksi Ellibs myy kirjaa hintaan 6,90 http://www.ellibs.com/fi/book/978-952-5901-33-7

    

Comments are closed.

Related Posts