Vappupuhe

Yhteiskunta

Mannerheimin ns. muistelmissa kirjoitetaan 4.6. 1942 kohdalla SAK:n tervehdyksestä: ”… se oli minulle kallisarvoinen tunnustus työstä, jota monen vuoden aikana olin suorittanut sovun ja luottamuksen rakentamiseksi eri tavoin ajattelevien yhteiskuntaryhmien välille.”

Toki Mannerheim on vain pikkutekijä verrattuna niihin monumentaalisiin johtajiin, joista nyt saamme nauttia, siis esim. sellaisiin kuin Riikka Purra, Arto Satonen tai Timo Vornanen.

Kuitenkin, Mannerheimillakin oli 75 v. iässä jo sen verran elämänkokemusta, että olisiko noita sanoja ”sovun ja luottamuksen rakentaminen” syytä pohtia.

Varaus. Tiedän mainiosti, että ko. Mannerheimin ”muistelmat” ilmestyivät miehen kuoltua ja ”muistelijan” osuus II osaan oli vähäinen. Merkittävin avustaja, kenraali Erik Heinrichs kuitenkin tunsi päämiehensä ja päämiehen ajatukset erittäin hyvin.

Ja totta kai, ”muistelmat” olivat osa poliittista tarkoitushakuista propagandaa, mutta sitähän julkisuus kovin usein on. Silläkin on kuitenkin merkitystä, millaista PR:ää Mannerheim ja Heinrichs harjoittivat.

2 thoughts on “Vappupuhe

  1. Riikka Purra on minun mielestäni ottanut suurimman vastuun niistä raskaista ja välttämättömistä toimenpiteistä joihin olemme, me suomalaiset, omaa tyhmyyttämme ajautuneet.

    Minä kunnioitan Riikka Purraa nyt tämän takia erittäin paljon siitä huolimatta että olen kulttuuriliberaali enkä ymmärrä joitakin muita hänen linjauksistaan. Kunnioitan niin pajon että luultavasti äänestän häntä sitten kun tilaisuus tulee. Joka kantaa vastuun vaikeissa asioissa, saa minun tukeni.

Vastaa

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija