”Varjele noita Suomen herroja”

Yhteiskunta

HS on 4.6. 2023 esittänyt sen erittäin aiheellisen kysymyksen, mitä Suomelle kuuluisi, jos Zelenskyi olisi 24.2.2022 turvautunut USA:n tarjoamaan helikopterikyytiin ja poistunut Ukrainasta.

Itse en usko salaliittoteorioihin, koska yleensä johtajat eivät tiedä edes sitä vähää, mitä ns. tavalliset ihmiset. Stalin ei uskonut Saksan hyökkäävän 22.6.1941, Putin uskoi Ukrainan kukistuvan hetkessä ja Trump uskoi kaappaavansa vallan USA:ssa. Huipulle päätyy itsetietoisia ihmisiä, jotka eivät muita kuuntele eivätkä koskaan epäile omaa erinomaisuuttaan.

1920-luvulla britti”asiantuntija” oli todennut, ettei Karjalan kannaksen maasto sovi panssareille. 1930-luvulla Moskovassa toiminut Suomen sotilasasiamies varoitti NL:n panssareitten suuresta lukumäärästä ja samalla vuosikymmenellä Suomessa äkättiin, että Kannasta parempaa maastoa panssareille ei ainakaan Suomesta löydy.

Pst:n hankkimiseen oli aikaa vuosia, mutta puolustusneuvoston työtä halvaannutti sen pj:n, suomea osaamattoman venäläisen hevosmiehen kuukausia kestäneet ulkomaanmatkat. Intian tiikerit olivat Suomen turvallisuutta tärkeämpiä. Möhläämisen viimeisteli Paukka-Heikki Erik Heinrichs viivyttelemällä pst.kiväärin valintaa siihen mittaan, että sekä Suomen että Ruotsin puol.ministerit asiaa ihmettelivät. (Vahtola s. 29-60)

Mitäs jos puolustusvoimain lippujuhlaa vietettäisiin 25.8, sehän on korpraali Toivo Ilomäen syntymäpäivä.

Kuva muuten esittää Mannerheim-ristin ritareita Raumalla 1970-luvulla. Katsojia sankarihaudoilla oli ehkä kymmenkunta.

turvallisuus

One thought on “”Varjele noita Suomen herroja”

  1. Olen joskus harjoitellut samanlaisella tykillä kuin Toivo Ilomäen käyttämä 45mm venäläinen sotasaalistykki. Tosi kiva pikku peli.
    Meille sanottiin että sillä pystyy ampumaan noin 40mm raudasta läpi. Kevyen tankin kylkeen saa sillä reiän kun suoraa osuu (käytimme sellaisia räjähtämättömiä ammuksia),
    Mutta Toivo Ilmomäen tarkkuuteen emme päässeet vaikka tykki oli stabiilisti asennettu ja ammukset olivat varmasti ihan hyviä.
    Mutta oli kyllä söpö pikku tykki joka ei säikäyttänyt käyttäjäänsä liialla voimalla.

Vastaa

Related Posts

Talous

OMXH25:n puuttuvat brändit

Perjantaina Piksussa lausuttiin OMXH25:stä, että ”Monet näistä yrityksistämme ovat raaka-aine… painoitteisia.” Saman asian sanoi samana päivänä AP:ssa Hannu Angervuo (matala jalostusaste). Ongelma on yhtä vanha