”Varjele noita Suomen herroja”

Yhteiskunta

HS on 4.6. 2023 esittänyt sen erittäin aiheellisen kysymyksen, mitä Suomelle kuuluisi, jos Zelenskyi olisi 24.2.2022 turvautunut USA:n tarjoamaan helikopterikyytiin ja poistunut Ukrainasta.

Itse en usko salaliittoteorioihin, koska yleensä johtajat eivät tiedä edes sitä vähää, mitä ns. tavalliset ihmiset. Stalin ei uskonut Saksan hyökkäävän 22.6.1941, Putin uskoi Ukrainan kukistuvan hetkessä ja Trump uskoi kaappaavansa vallan USA:ssa. Huipulle päätyy itsetietoisia ihmisiä, jotka eivät muita kuuntele eivätkä koskaan epäile omaa erinomaisuuttaan.

1920-luvulla britti”asiantuntija” oli todennut, ettei Karjalan kannaksen maasto sovi panssareille. 1930-luvulla Moskovassa toiminut Suomen sotilasasiamies varoitti NL:n panssareitten suuresta lukumäärästä ja samalla vuosikymmenellä Suomessa äkättiin, että Kannasta parempaa maastoa panssareille ei ainakaan Suomesta löydy.

Pst:n hankkimiseen oli aikaa vuosia, mutta puolustusneuvoston työtä halvaannutti sen pj:n, suomea osaamattoman venäläisen hevosmiehen kuukausia kestäneet ulkomaanmatkat. Intian tiikerit olivat Suomen turvallisuutta tärkeämpiä. Möhläämisen viimeisteli Paukka-Heikki Erik Heinrichs viivyttelemällä pst.kiväärin valintaa siihen mittaan, että sekä Suomen että Ruotsin puol.ministerit asiaa ihmettelivät. (Vahtola s. 29-60)

Mitäs jos puolustusvoimain lippujuhlaa vietettäisiin 25.8, sehän on korpraali Toivo Ilomäen syntymäpäivä.

Kuva muuten esittää Mannerheim-ristin ritareita Raumalla 1970-luvulla. Katsojia sankarihaudoilla oli ehkä kymmenkunta.

turvallisuus

One thought on “”Varjele noita Suomen herroja”

  1. Olen joskus harjoitellut samanlaisella tykillä kuin Toivo Ilomäen käyttämä 45mm venäläinen sotasaalistykki. Tosi kiva pikku peli.
    Meille sanottiin että sillä pystyy ampumaan noin 40mm raudasta läpi. Kevyen tankin kylkeen saa sillä reiän kun suoraa osuu (käytimme sellaisia räjähtämättömiä ammuksia),
    Mutta Toivo Ilmomäen tarkkuuteen emme päässeet vaikka tykki oli stabiilisti asennettu ja ammukset olivat varmasti ihan hyviä.
    Mutta oli kyllä söpö pikku tykki joka ei säikäyttänyt käyttäjäänsä liialla voimalla.

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne