Veckans affärer: Myy sisustusliike, osta terveydenhuoltoa

Veckans affärer antaa myyntisuosituksen Hemtexille, mutta suosittelee Global Health Partnersia:

 

Hemtex on suurissa vaikeuksissa. Osakkeen kurssi on laskenut huippunoteerauksesta 155 SEK vuonna 2007 96% päivän 6 SEK tasolle. Tasetta on sillävälin paikattu kahdella osakeannilla. Viimesimmässä osavuotiskatsausessa myynti laski 23% ja kassavirta oli 123 miljoonaa pakkasella. Pelkkä toimitusjohtajan vaihto ei enää auta, on keksittävä jotakin muuta. Muuten on puolen vuoden sisällä edessä uusi osakeanti tai jopa konkurssi kirjoittaa VA.

Global Health Partners on sensijaan pääsemässä vauhtiin ja yhtiön osake saattaa herätä koomasta. Yhtiön liiketoimintamalli on poikkeava, koska yhtiö keskittyy suurta erikoistumista vaativiin toimenpiteisiin. Perustetaan tai hankitaan klinikka johon rekrytoidaan maan parhaita osajia. Viime vuosi oli yhtiön ensimäinen voitolinen vuosi ja VA ennustaa kasvun jatkuvan reippana myös lähivuodet ja ennustaa tälle vuodelle EPS 0.35 SEK, mikä vastaa p/e suhdetta 33. Alalla tehdään runsaasti yrityskauppoja, joten ellei kurssi pian ala nousta on odotettavissa ostotarjous yhtiöstä. VA suosittelee osakkeen ostoa, vaikka näkee myös poliittisia riskejä julkishallinnosta riippuvaisella alalla.

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com