Verizon / Pörssihaukka / Heikki Ikonen

Sijoittaminen
1

Jo 1950-luvulla suunniteltiin Helsingin Osakepankin fuusioimista Yhdyspankkiin. Kun hanke raukesi, siitä oli HS:ssä yhden (1) palstan lyhyt uutinen.

Noista ajoista muuttuneena talousinformaatiota tulee niin monesta paikasta, että sen seuraaminen käy työstä.

Kun Heikki Ikonen avasi oman saittinsa Pörssihaukan, seurasin sitä aluksi tiiviistikin, mutta sitten kaikkea muuta tuli tielle ja väliin ja olen alkanut sitä nyttemmin seurata taas enemmän.

Linkin tekstissä esitellään aluksi perusteellisesti Verizon, joka tuskin kovin radikaalisti eroaa esim. suom. verrokeista Elisasta ja Teliasta, joita myös omistan. Vasta kirjoituksen loppupuolella kiinnostukseni todella heräsi ja esitän tämän nyt ”omin sanoin”.

Eli viimeisen 6 kk:n aikana Verizonin kurssi on pomppinut mielenkiintoisesti edestakaisin. Ei tuossa miljardeja tekisi, mutta ihan kelvollista tiliä. Traagisinta on, että omistan Verizonia muutama sata kappaletta, enkä ole mitään huomannut. Päivittäiset liikkeet ovat olleet pieniä ja jäänyt isompien omistusten varjoon. Käsittääkseni medium swing on juuri Heikin erikoisalaa.

Kuvassa lienee Verizonen vanhempaa mallistoa.

Vastaa

Related Posts

Salkun rakenne

Piksun ammattilaisten omat henkilökohtaiset salkut esittelyssä

Piksun analyysit osion viisi salkkua tarjoavat julkisuuteen oikeiden ammattilaisten henkilökohtaiset salkut:

SERGION LISTA

”Sergion lista” keskittyy pohjoismaiden ja USA:n markkinoille.  Sergion listalle valitaan yrityksiä, jotka saavat hyviä

Salkun rakenne Sijoittaminen

Vahvan taseen omaavat yritykset ovat kriisinkestäviä

Suomalaisten yritysten kriisinkestävyydestä saa vertailukelpoista tietoa tutkimalla Piksun ”TYÖKALUT -> TASETIETOJA”  osiota. Suhdeluvut, kuten omavaraisuusaste, maksuvalmius, liikearvosuhde, nettovelkaantumisaste ja nettovelkojen suhde markkina-arvoon antavat tietoa erityisesti