Videohaastattelussa yrittäjä ja asuntosijoittaja Marko Kaarto (1/10)

Tervehdys!

Uusi vuosi on taas vaihtanut ja on aika katsastella kulunutta vuotta. Vuosi on ollut kerrassaan tapahtumarikas. Vietin lähes puolet vuodesta ulkomailla. Oli mahtava huomata, että työskentely onnnistui etänä olimpa sitten Malesian Kuala Lumpurissa taikka Koh Samuilla Thaimaassa.

 

Oivalsin ulkomailla ollessani entistäkin paremmin keskittymisen tärkeyden tekemisessä. Vähemmän on enemmän. Kannattaa keskittyä tuloksien kannalta vain ja ainoastaan tärkeimpiin asioihin. Tämä kuulostaa helpolta, mutta väitän, etteivät useimmat meistä siltikään sitä ymmärrä. Olen todennut hyväksi tavaksi miettiä päivittäin ensin sitä, että kuinka asioita voisi tehdä entistäkin paremmin ja vasta tämän jälkeen, nopeammin.  Minulle itselleni hyviä kysymyksiä ovat olleet myös: kuinka voisin auttaa kanssakulkijoitani entistäkin paremmin? Mitkä asiat ovat kaikista tärkeimpiä juuri nyt tuloksien / elämän kannalta?

Liiketoiminnallisesti vuosi meni suunnitelmien mukaan. Sekä liikevaihto että tulos kaksinkertaistuivat. Parasta oppia sijoittamisen saralla sain viime vuonna Matias Savolaiselta ja olemalla tekemisissä suurempien sijoittajatahojen kanssa. Olen oppinut kysymään entistäkin parempia kysymyksiä. Paremmat kysymykset ovat merkki kasvamisesta.

Tutkiskelen tässä parhaillaan kanssakulkijoitteni tilinpäätöksiä ja voin iloisena todeta, että heistä useiden liiketoiminta on jo leimahtanut. Omani ei vielä ole, mutta uskon ja tiedän, että se tapahtuu tänä vuonna. Leimahtaminen liiketoimminnassa tarkoittaa sitä hetkeä, jolloin yrityksen tulos nousee huomattavasti.

Menestyvien ja voimakkaasti itseään valmentavien yrittäjien tuloslaskelmia ja taseita tutkiessani olen tullut siihen lopputulokseen, että leimahtaminen tapahtuu keskimäärin noin neljän vuoden kohdalla liiketoiminnan aloittamisesta.Menestyvä yrittäjä tietää tarkkaan mistä lukemat tuloslaskelmaan ja taseeseen muodostuvat. Valitettavasti suurin osa yrittäjistä ei tutkitusti ymmärrä tilinpäätöksestä muuta kuin sen viimeisen rivin.

Viime vuoteen mahtui myös yllättävän paljon uudenlaista stressiä. Olen alkanut sijoittamaan toisten ihmisten rahoja ja se on ollut ylllättävän kuormittavaa. Kuulostaa ehkä hauskalta, mutta omien rahojen sijoittaminen on paljon helpompaa kuin toisten.

Sijoittajan olisi syytä pitää mielessä, että sijoittamiseen kuuluu olennaisena osana myös häviäminen ja huonoista päätöksistä oppiminenTärkeintä ei ole se, kuinka paljon saa tuottoa omalle pääomalle onnistuessaan, vaan se, että väärän valinnan osuessa kohdalle onnistuu minimoimaan siitä aiheutuneen tappion määrän.

Teimme kanssakulkijani ja ystäväni Valmennusyhtiö Varapuun Mikko Sjögrenin kanssa videohaastattelut toisistamme joulukuussa 2012.

Tästä voit kurkistaa ensimmäinen otoksen minun videohaastattelustani (1/10)

Aihe: Mten tähän pisteeseen ollaan tultu?

 

Katso tästä linkistä: Asuntosijoittajakoulu ja kevään asuntosijoitusvalmennukset

 

Toivon sinulle vilipittömästi hymyä ja menestystä vuodelle 2013!

MarkoKaarto.fi
F
acebook.com/asuntosijoittaminen

 
 
 
 
 
 

Related Posts