Voimakas talouskasvu ja alhainen korkotaso tukevat osakesijoittajaa ja nakertavat korkosijoitusten arvoja

Sijoittaminen

Nordea pitää osakkeet edelleen ylipainossa.  Sijoittajia vaivanneista alkusyksyn huolista on päästy ja kurssit ovat taas nousussa.  Tulosperusteinen arvostustaso eli osakkeiden hintataso on hieman tavanomaista korkeammalla ja korjausliike on yllättävien riskien ilmaantuessa mahdollinen. Voimakas talouskasvu ja korkotasojen alhaisuus tukevat kuitenkin edelleen osakkeita parhaana sijoituskohteena.

Talouskasvu hidastuu ensi vuonna nykyiseltä ennätystasolta, mutta jatkuu kuitenkin huomattavasti voimakkaampana kuin viimeisen kymmenen vuoden aikana keskimäärin. Talouskasvu tukee yritysten tulosten kasvua ja menestystä.

Alhainen korkotaso ja korkotason nousupaineet muodostavat riskin ennen kaikkea korkosijoituksille ja korkorahastoille. Korkotaso on edelleen matala. Esimerkiksi Saksan valtionlainan korko on negatiivinen ja korkojen nousu romahduttaisi velkakirjojen ja korkorahastojen arvoja.  Korot eivät todellakaan tarjoa hyvää vaihtoehtoa osakkeille, päinvastoin.  Korkealle nousseet korot olisivat riski myös osakemarkkinoille, mutta siihen tilanteeseen on vielä matkaa.

Lisää tietoa: Nordean markkinakatsaus

 

Vastaa

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com